Başkan Selvitopu'na yakın 3 isim istifa etti

Başkan Selvitopu'na yakın 3 isim istifa etti

Karabağlar Belediyesi'nde deprem...

Karabağlar Belediyesi'nde yaşanan kadro değişiklikleri sonrası Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na yakınlığı ile bilinen 3 isim komisyonlardaki görevlerinden istifa etti.

Gündeme getirdiğimiz Karabağlar Belediyesi'ndeki görev değişiklikleri sonrası Karabağlar Belediyesi CHP Grubu'nda istifa depremi yaşandı. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na yakınlığı ile bilinen isimlerden Emel Tangobay Enümen Üyeliği başta olmak üzere Hukuk Komisyonu ile Kadın ve Erkek Eşitliği Komisyonu üyeliği görevlerinden, Bülent Sözüpek Karabağlar Belediyesi CHP Grup Sözcülüğü başta olmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çevre Komisyonu üyelikleri görevlerinden, Ali Bartu ise İmar Komisyonu ve Esnaf Komisyonu üyeliği görevlerinden istifa ettiler. Görevlerini bırakan Sözüpek, Tangobay ve Bartu'nun istifa dilekçelerine "gördüğümüz lüzum üzerine" yazdıkları konuyla ilgili olarak Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Karabağlar CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız'a istifa sebeplerini "belediye içinde yapılan kadro değişikliklerine tepki" olarak bildirdikleri öğrenildi.

Karabağlar Beldiyesi'nde Ne Olmuştu?

Görev süresinin bitimine 2 yıl kala kadro yenilemesine giden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun göreve gelirken beraber getirdiği ve belediye de “başkanın manevi oğlu” olarak bilinen Özel Kalem Müdürü Ceyhan Kayhan Başkan Yardımcılığı görevine getirirken ondan boşalan Özel Kalem Müdürlüğü’ne Sıtkı Kürüm’ün Özel Kalem Müdürü olan Sinan Baydar getirdi. Belediyelerin en önemli görevlerinden olan Zabıta Müdürlüğü görevine Selvitopu’nun göreve gelmesinin hemen ardından atanan Hikmet Aydın’ın yerine Sıtkı Kürüm’e yakınlığı ile bilindiği için görevden aldığı Ramazan Baran’ı göreve iade etti. Bunun dışında belediye içinde “başkanın en has adamların”dan biri olarak bilinen Yazı İşleri Müdürü Munzur Hayır’ın yerine Sıtkı Kürüm zamanında Yazı işleri Müdürü olan Azime Başeğmez tekrar göreve getirildi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun kadro yenilemesi bunlarla sınırlı kalmadı. Spor İşleri Müdürlüğü’ne Malatyalı hemşehrisi olan Bayraklı Belediyesi eski Meclis Üyesi olan Gaffar Akkel’i getirdi.

Selvitopu'nun göreve getirdiği isimlerin çoğunluğunun selefi olan Karabağlar Belediyesi Kurucu Başkanı Sıtkı Kürüm’ün “eski başkanın kadrosu” denilerek görevden alıklarından olması kendine yakın meclis üyelerinin tepkisini çekmişti. Meclis üyeleri bu değişikliklerle ilgili sıkıntılarını Başkan Selvitopu'na iletmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.