Başkan Şenol: Engellemelere Rağmen Yüzde 71!

Başkan Şenol: Engellemelere Rağmen Yüzde 71!

Gaziemir Belediye Başkanı İbrahim Şenol: “Devlet kurumları bile hedeflerinin yüzde 30’unu gerçekleştirmişken, ülkenin ekonomik koşullarına, engellemelere rağmen; biz yüzde 71 oranında gerçekleştirmişiz”

Gaziemir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı ikinci birleşiminde Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un 2016 Yılı Faaliyet Raporu görüşülerek karara bağlandı. Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Yapar'ın 2016 Yılı Faaliyet Raporu’yla ilgili teknik sunumun ardından yasa gereği oturumu yöneten Gaziemir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Yılmaz Ağırtaş önce siyasi partilere ardından kişisel görüşlerini belirtmek isteyen meclis üyelerine söz verdi.  CHP Grubu’nun görüşlerini Neriman Balcı Türkeri açıklarken, Ak Parti'den ise Yasin Mazlum görüş bildirdi.

Projelere başlanma ve gelir-gider bütçesi arasındaki denge konularında yoğunlaşan eleştirilerin ardından söz alan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Eleştiriye her zaman açığız, eleştirilerin azlığı başarımızı gösteriyor. Hedeflediğimiz projeleri yüzde 71 oranında hayata geçirmişiz. Gerçekleşmeyen kısmı diğer kurumlardan, devletten, engellemelerden kaynaklanmaktadır. Bizim başarı oranımız örnektir. Ben yüzde 71 oranında başarı yakalayan başka kamu kurumu tanımıyorum. Diğer kamu kurumlarının başarı oranına baktığımızda sadece ve sadece yüzde 30’larda kaldığını görüyoruz. Stratejik planda olmayan, ancak günün ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projeleri de düşünürsek yüzde 100 oranında başarılıyız. Biz tahmini bütçe yapıyoruz. Merkezi yönetimin vergi konusundaki çalışmaları, 2 lira 92 kuruş olan doların 3 lira 72 kuruşa yükselmesi, ülke ekonomisinin durumu bütçemizin eksik vermesinin temel nedenleridir. Bu yoklukta bu başarıyı yakalayan çalışma arkadaşlarımı kutluyorum. Özel bankalar kredi vermek için sırada beklerken İller Bankası’ndan kredi alamıyorum. 8 yıldır İller Bankası’ndan 1 lira kredi alamadım. Niye? Bütçemizi eleştirenler bunları bilmeliler ” dedi.

KENTE YAZIK DEĞİL Mİ?

Merkezi hükümetin kente yatırım yapmadığını ve siyaset uğruna projelerinin engellendiğini ifade eden Başkan Halil İbrahim Şenol şunları söyledi: “Daha önce belediyenin 40 milyon bütçesi vardı ama 40 milyon da borcu vardı. Yani belediye bütçesinin tamamını borçluydu. İşçi, memur maaş alamazken şu an kimseye borcum yok. Çalmazsanız, çırpmazsanız, peşkeş çekmezseniz belediyenin parası hizmet için yeter. Beni engellemesinler, projelerimizin önüne geçmesinler vatandaşa hizmeti ulaştırayım. Devletin engel dışında hiçbir faydasını görmedim. Hiçbir bakan, hiçbir bürokrat gelip ‘Başkan Gaziemir’e ne yapabiliriz’ diye sormuyor. Tam aksine projelerimiz onayda bekliyor ama sonuç alamıyoruz. Hep onay, hep bekle! Onaylayın da çalışmalarımızı hayata geçirelim. Bu kente yazık değil mi? Biz kentin önünü açmaya çalışıyoruz destek olan yok. Siyaset için bu kentin önünü kesmeyin, gelişimini engellemeyin.”
 
KENTİN GELECEĞİNE YATIRIM

Kentin geleceğini planlayarak projeler geliştirdiğinin altını çizen Başkan Şenol, “Biz asli görevlerimizi zaten yapıyoruz. Altyapı ve üstyapı çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. İzmir’in en güzel belediye binası bizde. Kentimize hastane, üniversite kazandırdık.  Sarnıç’a Avrupa standartlarında yollar yaptık. Sosyal Tesislerimizden, kır düğün salonlarımızdan tüm İzmir yararlanıyor. İzmir’in en güzel spor salonlarından birini Sarnıç’ta yaptık. Gaziemir’in her sokağı son teknoloji araçlarla karış karış temizleniyor. Kentteki yeşil alan oranını, park sayısını ikiye katladık. Her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturuyor ve halkımıza dağıtıyoruz. Kentimize 40 kilometreden fazla yağmur suyu kuşaklama kanalı kazandırdık. Ülkeye örnek olacak Sağlık Köyü Projemize yakında başlıyoruz.  Biz yönettiğimiz kenti, sıkıntıları ezbere biliyoruz. Kentimize sahip çıkıyoruz. Ancak siz bilmiyorsunuz. Siz de gezin, Gaziemir’i tanıyın, projeleri yerinde görün” diye konuştu.

KENTE KİMLİK KAZANDIRIYORUZ

“Kente sadece yol, kaldırım yapmakla kenti geliştiremezsiniz” diyen Başkan Şenol, “Bunun yanında kentin kültürel, sosyal yapısını geliştirerek kentimize kimlik kazandırıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği doğum öncesinden ölüm sonrasına hayatın her aşamasında halkımızın yanındayız. GAZİGEM ‘de 3 bin öğrenciye ücretsiz eğitim hizmeti veriyoruz. Semt evleri birer küçük belediye gibi çalışırıyor, kadınlarımızı sosyal-ekonomik hayata katılmalarını sağlıyoruz. Binbaşı Reşat Bey ve Sarnıç'taki çamaşırhanemizle ihtiyaç sahiplerinin yanındayız. Cv Bank’la işsiz arkadaşlarımızın yanında oluyoruz. Sağlık hizmetlerimizle doğumdan ölüme vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz.  Ata Evi’yle 60 yaş üstü vatandaşlarımıza adeta ikinci baharlarını yaşatıyoruz. Ben geldiğimde kentte kitap yoktu, bugün 12 kitabımız var. 2 olan heykel sayısını 16’ya çıkardım. Bu kente 2 müze yaptım, 3 tane daha kuracağım. Kentimize yeni kitaplar, heykeller kazandırıp, kentimizi kültür-sanat kenti yapacağım. Bu kentte yaşayan herkes kentine sahip çıkmalı” diye konuştu.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.