Başkan Soylu’dan Siyaset Dersi

Başkan Soylu’dan Siyaset Dersi

Menderes Belediyesi tarafından ilçenin sahil bölgesine kazandırılan Özdere Semt Polikliniği açıldı.

 Açılışta konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirdi. Menderes’in sahil bölgesi Gümüldür, Özdere ve Ahmetbeyli’nin en büyük sorunları arasında yer alan sağlık hizmetlerinin yetersiz oluşu, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun girişimleri sayesinde son buldu. Sağlık Bakanlığı ve Menderes Belediyesi arasında yapılan protokol ile belediye tarafından devri yapılan 6 dükkanın polikliniğe dönüştürülmesiyle sağlık hizmeti sıkıntısı ortadan kalktı. Özdere Meydanı’nda yer alan polikliniğin resmi açılışı da AK Parti İzmir Milletvekilleri M. Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli’nin katılımıyla gerçekleşti. Açılışa Başkan Soylu’nun konuşması damga vurdu.
20.jpg

Vatandaşın sarayı 
 

Açılışta konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Verdiğimiz her sözü gece gündüz çalışıp yerine getirmek için çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz poliklinik açılışıyla vatandaşımıza verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bazı kesimler bulunduğumuz Özdere Meydanı’nı inşa ettiğimizde başkan kendine saray yaptı dediler. Bizim hiçbir zaman kendimize saray yapmak gibi bir derdimiz, hayalimiz olmadı. Ama saraya benzetenlerden Allah razı olsun. Bu sarayın vatandaşa, halka yapılmış olduğunu da bugün hep birlikte burada gösteriyor ve ispat ediyoruz” dedi.
 

Sahil bölgesine hastane sözü
 

Menderes’in uzun yıllardın yaşadığı sağlık hizmetleri sıkıntısını ortadan kaldırmak için canla başla çalıştıklarını kaydeden Başkan Soylu, “ Sahil bölgesine kazandırdığımız polikliniğin yanı sıra Menderes’e diş hastanesi kazandırdık. Menderes Devlet Hastanemizin çalışmaları hızla devam ediyor. 2018 yılında devlet hastanemizi ilçemize kazandıracağız. Kısa süre sonra Özdere Semt Polikliniğimiz de 24 saat hizmet vermeye başlayacak. Biz bugüne kadar ne söz verdiysek yaptık. Şimdi de buradan sahil bölgesinde yaşayan vatandaşlarımıza bir söz vermek istiyorum. İnşallah sahil bölgemize de devlet hastanesi kazandıracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.


Aziz Kocaoğlu’na cevap


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İZSU kazıları nedeniyle yaptığı açıklamaya da cevap veren Başkan Soylu, “ İlçemizde yapılan kazı çalışmaları nedeniyle vatandaşımız mağdur durumda. Vatandaşlarımızı temiz enerji doğalgazla buluşturduk kazı çalışması yapıldı, elektrik sıkıntısını sona erdirdik kazı çalışması yapıldı ama ne yazık ki yapılan kazı çalışmalarını kapatmak için bu kurumlardan ücretini alan İzmir Büyükşehir Belediyesi vatandaşımızı mağdur etti. Şimdi içme suyu çalışmaları var, yine aynı mağduriyeti yaşıyoruz. Artık biz de sabır kalmadı. Ben de ilçenin her tarafına pankart astım.

 

Vatandaşımızın eğriyi doğruyu bilmesi lazım, hangi iş kimin görevi bunu bilmesi için astık. Bu pankartları asmadan öncede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıyla da üç defa görüştük. Kendisine mağduriyeti anlattık. Vatandaş bana küfür eder duruma geldik, bu yolların kapatılmasından beni sorumlu buluyorlar diye kendisine söyledim. Siz bu yolları kapatmak için parayı aldınız, bu yolları kapatmanız gerekiyor. Beni cezalandırdığınızı belki zannediyorsunuz ama 87 bin Menderesliyi cezalandırıyorsunuz diye 3 kez kendisine söyledim ama tık yok. Sonunda da pankartları astık. Vatandaşlarımız da neyin ne olduğunu gördü” dedi.
 

Şehrin her yerine asarım


Büyükşehir meclisinde konunun gündeme geldiğini hatırlatan Başkan Soylu, “ Geçen gün büyükşehir meclisinde konu tartışıldı. Biz zaten kazılan yerlerin yüzde 50’sini kendimiz kapatıyoruz. Aldıkları para yine İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kalıyor. Siz benim vatandaşımı mağdur ederseniz, siz benim vatandaşımı toz içerisinde bırakırsanız değil Menderes’i bütün İzmir’i pankartlarla döşerim. Bütün İzmirliye gerçeğin ne olduğunu altını çize çize gösteririz. Bizim siyaseti bilmediğimizi söylüyorlar.  Biz siyaset yapmıyoruz. Bizim siyasetimiz hizmet siyaseti. Biz diyoruz ki insanı yaşat ki devlet yaşasın.

 

Biz bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz. İşte ispatı açılışın yaptığımız bu projeler. Biz sizden siyaset öğrenecek değiliz. Bizim başımızda siyasetin hizmet siyaseti olduğunu bize hatta dünyaya öğreten Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Siz hiç kusura bakmayın, bizim sizden öğrenecek hiçbir şeyimiz yok. Ucuz siyaset yaptığımızı söylüyor. 15 senedir büyükşehir belediye başkanlığı yapıyor, 15 yılda bir tane büyükşehir belediyesi çalışanı bizim yollarımızı süpürmedi. Yahu hangi dağda kurt öldü de şimdi üç tane süpürgeci gönderdiniz Menderes’in tertemiz yollarını süpürtüyorsunuz. İşte ucuz siyaset budur, bedava siyaset budur” diye konuştu.


Vekillerden teşekkür


AK Parti İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya Menderes’in en büyük sıkıntılarından birisini çözüme kavuşturduklarını belirterek, “ Genel iktidar ve yerel iktidarın bir araya gelince ne güzel işler ortaya çıkardığının en önemli örneklerinden birisini yaşıyoruz. Bu noktada polikliniğin açılması için 6 adet dükkanın Sağlık Bakanlığı’na devrini yaptığı için Menderes aşığı belediye başkanımız Bülent Soylu’ya teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise, “ Menderes için, İzmir için ne gerekiyorsa biz işimizin başındayız. Açılışı yapılan Özdere Semt Polikliniğimiz sadece Özdere’ye değil, Gümüldüre’de, Ahmetbeyli’ye de hizmet verecek. Menderes’in 43 kilometrelik sahil şeridi artık sağlık hizmetleri sıkıntısı yaşamayacak” dedi. İzmir Güney Hastaneleri Genel Sekreteri Anıl Esen ise belediye ile yapılan iş birliğinin önemli olduğunun altını çizdi. Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Doğan Yıldırım da, Başkan Soylu’ya destekleri için teşekkür etti. Konuşmaların ardından Özdere Semt Polikliniğinin açılış kurdelesi kesildi.
 

Tam teşekküllü hizmet
 

Poliklinikte ortopedi, dermatoloji, göğüs, nöroloji, psikiyatri, dahiliye, genel cerrahi ve çocuk hastalıkları üzerine hizmet verilirken; röntgen, laboratuvar, kan alma bölümü ve bebek emzirme odası da poliklinikte yer alıyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.