Başkan Tosun, UNESCO Denetçilerini Ağırladı

Başkan Tosun, UNESCO Denetçilerini Ağırladı

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa ve UNESCO sertifikalı Kula Jeoparkı’nda denetlemelerde bulunmak için Türkiye’ye gelen UNESCO Global Jeoparklar Ağı Denetçilerini ağırladı.

UNESCO Global Jeoparklar Ağı’nda bulunan Jeoparkların her dört yılda bir denetlenerek sertifikalarının yenilenmesi kapsamında Kula Jeoparkı’nı denetlemek için Kula’ya gelen UNESCO Global Jeoparklar Ağının uzman denetçileri Setsuya Nakada (Japonya) ve Chris Woodley Stewart (İngiltere), Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun tarafından ağırlanarak denetleme süreciyle ilgili toplantı yapıldı. Kula Jeoparkı Çalışma Ofisi’nde yapılan toplantıya, Manisa Büyükşehir Başkan Danışmanı ve Jeopark Belediyeler Birliği üyesi Azmi Açıkdil, Kula Jeoparkı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erdal Gümüş, Jeopark Belediyeler Birliği yetkilileri de katıldı. Kula Jeoparkı'nın mevcut durumu ve turizm açısından gelişimi kapsamında fikir alışverişi yapıldığı toplantıda Başkan Tosun, 2017 yılının Birleşmiş Milletler tarafından  ilan edilen 'Sürdürülebilir Turizm Yılı' olduğunu altını çizerek, Kula Jeoparkı’nın, denetlemelerin olumlu sonuçlanmasıyla Türkiye’deki tek jeoturizm alanı olarak daha da anlam kazanacağını söyledi. Toplantının sonunda Başkan Tosun, Denetçiler ve beraberindeki yetkililer Kula Volkanik Jeoparkı Ziyaretçi Merkezi’ni gezerek Kula Jeopark sahasındaki kayaç örneklerini inceleme fırsatı buldu. Burada UNESCO Denetçileri Nakada ve Stewart’a Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Manisa Büyükşehir Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil tarafından plaket takdim edildi. Kula’da gördükleri misafirperverlikten memnun kaldıklarını belirten UNESCO Denetçileri, Jeopark’a verdikleri desteklerden dolayı Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a teşekkür etti.

Başkan Tosun, “Türkiye’yi Temsil Ediyoruz”

2017’nin Eylül olayında ilk dört yıllık sertifika süresini dolduracak Türkiye’nin ilk ve Tek UNESCO Sertfikalı Kula Jeoparkı’nda denetlemelerin yapıldığını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun Kula'nın tarihi, doğal harikaları ve kültürel değerleri ile eşsiz bir kent olduğunu söyledi. Başkan Tosun, “Doğal güzellikleri ve jeolojik yeryüzü oluşumları bakımından zenginliğe sahip Kula Jeoparkı'nın Avrupa ve UNESCO Global Jeoparklar ağına kabul edilmesine dek Türkiye'de tescilli bir Jeopark yoktu. 4 Eylül 2013 tarihinde UNESCO Türkiye adına bir ilki başaran Kula, Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Sertifikalı Jeoparkı ilan edildi. Her dört yılda UNESCO Global Jeoparklar ağında bulunan tüm Jeoparklarda yapılan standart denetlemeler, 7-11 Temmuz tarihleri arasında Kula Jeoparkı’nda gerçekleştiriliyor.  Hayırlısıyla gerçekleştirilen denetimi başarıyla geçerek Türkiye'yi temsil etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.