Başkan Tugay: Bilinçli ve bilimsel mücadele yöntemleri kullanıyoruz

Başkan Tugay: Bilinçli ve bilimsel mücadele yöntemleri kullanıyoruz

Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, yaz aylarında sayıları artan haşereler ile mücadelede, ekolojiye zarar vermeyen yöntemler kullanmaya devam ediyor.

Karşıyaka Belediyesi, yaz mevsiminin gelmesiyle popülasyonunda artış başlayan haşereler ile etkili bir mücadele yürütüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde görevli 21’i saha çalışanı olmak üzere 24 kişilik ekiple haşere mücadele çalışmaları sürdürülüyor. Mücadelenin hedefinde hastalık taşıyıcı nitelikte olan sivrisinek, karasinek, pire, kene, hamamböceği ve fareler bulunuyor.

image-6487327-4.jpg

EKOLOJİYE ZARAR VERMEDEN HAŞERE MÜCADELESİ

Haşereler ile mücadele edilirken ekolojik yaşam dengesinin de korunmasına özen gösterdiklerini belirten Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyaka'mızda sadece bilinçli ve bilimsel mücadele yöntemleri kullanıyoruz. Geçmişte ilaçlama faaliyeti araç üzeri ekipmanlar ile yapılıyordu. Bu oldukça kontrolsüz, verimsiz ve diğer canlıların da hayatını tehlikeye atan bir yöntemdi. Biz son 4 yıldır kentimizde bu yöntemi kullanmıyoruz. Halk sağlığını ve huzurunu tehdit eden haşerelere karşı, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzün ekipleriyle 12 ay boyunca sistemimize kayıtlı 507 odak noktasında düzenli olarak ilaçlama çalışmaları sürdürüyoruz, ihbarlarla yeni noktaları sistemimize ekliyoruz. Ekiplerimiz sırt ekipmanlarıyla sadece bahar dönemlerinde popülasyon artışı görülen yeşil alanlarda mücadele çalışması yapıyor” dedi.

image-6487327-6.jpg

SİVRİSİNEK ÜREME NOKTALARINA MÜDAHALE

Şikayetlerin özellikle yaz aylarında artış gösterdiğini belirten Dr. Cemil Tugay, “Öncelikli hedef canlımız olan sivrisinekler, durgun sularda ürüyor. Bu nedenle ekiplerimiz kuyu ve inşaat gibi alanlarda bulunan su birikintilerine müdahale ediliyor. Balkonlarda bulunan saksıların altlıklarında, kovalarda, bidonlarda ya da bahçelerde bırakılan bidon, varil ve eski lastiklerde biriken sular sivrisinek için üreme alanlarına dönüşüyor. Karasinek popülasyonundaki artış da çoğunlukla sokağa özensizce bırakılan evsel atıklardan kaynaklanıyor. Çöplerin gelişi güzel atıldığı, poşetin ağzının bağlanmadığı ya da konteynerin dışına atıldığı durumlarda hem koku oluşuyor hem de karasinekler için üreme noktası insan eliyle hazırlanmış oluyor. Bu konuda komşularımızın göstereceği duyarlılık da çalışmalarımıza önemli katkılar sunacaktır” diye konuştu.

OT SİNEKLERİ KENDİLİĞİNDEN YOK OLACAK

Sürü halinde uçarak rahatsızlık veren ot sineğinden kaynaklı şikayetlerin arttığını belirten Tugay, “Hastalık taşımayan, bitki varlığına katkı sunan bu canlılar, sıcaklık ve yağışa bağlı popülasyonu artan, yeşil alanlarda sıkça görülen ot sinekleridir. Bu canlılar havanın ısınması ile kendiliğinden yok olacaklar” ifadelerini kullandı.

image-6487327-5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.