Başkan Tugay'dan sigarayı bırakma çağrısı

Başkan Tugay'dan sigarayı bırakma çağrısı

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı paylaşımda, sigarayı bırakma çağırısında bulundu.

Medya Ege- 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla paylaşımda bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, vatandaşlara sigarayı bırakma çağrısında bulundu. "Sigarayı bırakarak kendinizi ve sevdiklerinizi koruyabilirsiniz" diyen Başkan Tugay, konuya ilişkin bilgilendirici bir video da paylaştı.

Başkan Tugay, "Tütün ve tütün mamulleri, kardiyovasküler hastalıklar, kronik solunum sistemi hastalıkları ve kanser gibi kronik bulaşıcı olmayan hastalıklar için en önemli risk faktörlerinden biridir. Sigarayı bırakarak kendinizi ve sevdiklerinizi koruyabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

korona-gunluklerinin-konugu-baskan-tugay.jpg

Başkan Tugay'ın paylaştığı videoda, "Dünyada her 5 ölümden biri sigara kaynaklıdır. İçtiğiniz her sigara, ömrünüzü 11 dakika kısaltıyor. Sigara içenlerin %69'u sigarayı bırakabilmek istiyor. Günde yaklaşık 85.000 genç sigaraya başlıyor ve 2.000'den fazlası da bağımlı oluyor. Pasif içicilik, her yıl 50.000'den fazla can alıyor. Kanser; sigarayı bırakarak, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteler ile %30 oranında önlenebiliyor. Sevdiklerinizle daha uzun bir hayat için sigarayı bırakın!" bilgileri yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.