Başkan Tunç Soyer: Köy Enstitülerini geleceğe taşıyacağız

Başkan Tunç Soyer: Köy Enstitülerini geleceğe taşıyacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Köy Enstitülerini Başka Bir Tarım Okulu ile yeniden canlandırıp, geleceğe taşıyacağız.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Köy Enstitüleri ruhunun İzmir'de kurulacak Başka Bir Tarım Okulunda yeniden canlanacağını söyledi.

tunc-5-001.webp

Soyer paylaşımında "Yarım kalan bir medeniyet projesi olan Köy Enstitüleri'nin anısını ve değerlerini taze tutacağımız bir Anı ve Kültür Evi’ni şehrimize kazandırdık. Köy Enstitülerini Başka Bir Tarım Okulu ile yeniden canlandırıp, geleceğe taşıyacağız" ifadelerine yer verdi.

kapak-144014.jpg

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Başka Bir Tarım Mümkün Vizyonu doğrultusunda hazırlanan İkinci Yüzyılın Köy Enstitüsü – Başka Bir Tarım Okulu, Urla Bademler Köyünde hayata geçecek.

Öte yandan Başka Bir Tarım Okulunda eğitim görecek 400 öğrenciye 27 Ekim'de açılan Bayındır Süt İşleme Fabrikası gelirlerinden burs verilecek.

TAM TEŞEKKÜLLÜ KAMPÜS

Hem aile tarımını güçlendireceklerini hem de tarımda nitelikli ara eleman sorununu çözecek İkinci Yüzyılın Köy Enstitüsü – Başka Bir Tarım Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği’ne göre kurularak Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi unvanıyla hizmet verecek.

baska-bir-tarim-okulu-92-iefde-tanitiliyor.webp

45 bin metrekarelik alana kurulacak okul, tarım alanları, seralar, resim ve müzik atölyeleri, bilim ve teknoloji atölyeleri, ahşap ve metal atölyeleri, basketbol, voleybol ve futbol sahaları, amfi tiyatrosu, gıda laboratuvarı, kalite kontrol laboratuvarı gibi teknik anlamda güçlü bir donanıma sahip çok işlevli ve kampüs atmosferinde planlandı. Okulda bağcılıktan mantar yetiştiriciliğine, seracılıktan bahçıvanlığa, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığından evcil hayvan kuaförlüğüne, gıda teknolojisinden bitkisel yağ üretimine hububat işlemeden şekerleme ve çikolata üretimine kadar birçok branşta eğitim verilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.