Başkan Utku Gümrükçü Çiğli Tramvayı ile yolculuk yaptı

Başkan Utku Gümrükçü Çiğli Tramvayı ile yolculuk yaptı

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli Tramvayı'nın 27 Ocak'ta hizmete girmesinin ardından tramvay ile yolculuğa çıktı.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin temeli üç yıl önce atılan Çiğli Tramvayı’nı on binlerce İzmirlinin katıldığı törenle hizmete açmasının ardından Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli Tramvayı ile yolculuk yaptı.

gfax0xsw4aaz15.jpg

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan Başkan Gümrükçü, Çiğli Tramvayı'nda 19 Şubat'a kadar ücretsiz ulaşım sağlanacağını hatırlatarak, "Çiğli Tramvayı'nda huzurlu ve konforlu yolculuk deneyimini kaçırmayın" notunu düştü.

gfax0xmxuaejtyo.jpg

ÇİĞLİ TRAMVAYI TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Çiğli Tramvayı’nın temeli 2021 yılında atıldı. 14 duraktan oluşan 12 kilometrelik hattın yapımı kapsamında Karşıyaka ve Çiğli’yi birleştiren, üzerinde bisiklet yolu da bulunan 750 metrelik viyadük de İzmirlilere kazandırıldı. İZBAN ile yolcu entegrasyonunun yapılacağı Semra Aksu Caddesi yayalaştırıldı. Tramvay hattı Ata Sanayi Bölgesi, Çiğli Devlet Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet verecek. Çiğli Tramvay Hattı’nın Karşıyaka hattı ile bağlantısı Karya Kavşağı'nda sağlandı. Hat, yapılan viyadük üzerinden Ekol Kavşağı’na, oradan da Atatürk Caddesi'ne doğru ilerleyecek. Atatürk Caddesi'nden Semra Aksu Caddesi'ne, oradan da Eski Havaalanı Caddesi ile Doğa Koleji Kavşağı’na, devamında Çiğli Devlet Hastanesi ve Ata Sanayi Bölgesi’nden geçerek Evka-5 Kavşağı’na gelecek. Oradan da Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşılacak. AOSB içerisinden Katip Çelebi Üniversitesi’ne ulaşan hat, AOSB içerisinde devam ederek Nazım Hikmet Ran Caddesi’ne ve yeniden Ekol Kavşağı’na gelerek ringini tamamlayacak. Çiğli Tramvayı bölgeye nefes aldıracak, trafiği rahatlatacak, bölgedeki hastane, üniversite ve sanayiye ulaşımı kolaylaştıracak.

gfax0xrwoaarkkn.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.