Başkan yaptı, hayvanseverler ikiye bölündü!

Başkan yaptı, hayvanseverler ikiye bölündü!

Karabağlar Belediyesi, ilçede kaza sonucu veya hastalıktan ölen sokak hayvanları için gömü yeri bulunamaması sebebiyle krematoryum (ölü yakma fırını) satın alma ihalesine çıkması hayvanseverleri ikiye böldü.

Medya Ege/ Karabağlar Belediyesi, ilçede kaza sonucu, hastalıktan ya da yaşlılıktan dolayı hayatını kaybeden kedi ve köpekler için gömü yeri bulunamaması dolayısıyla ilginç bir ihaleye çıktı. Belediye, ölen kedi ve köpekler için krematoryum (ölü yakma fırını) satın almak amacıyla ihale ilanı verdi. Haberi duyan hayvanseverler ise ikiye bölündü, Hayvan Hakları Federasyonu (Haytap) İzmir Temsilcisi Esin Önder ve Hayvanlar İçin Projeler Derneği (HİPDER) kurucusu Funda Bonomo Karabağlar Belediyesi'ne destek verirken, Anadolu Hayvan Hakları & Hayvanları Koruma Tedavi Barındırma Derneği (ANAHAK) Kurucusu Muhammed Emin Aksel, Anadolu Hayvan Hakları & Hayvanları Koruma Tedavi Barındırma Derneği (ANAHAK) Yönetim Kurulu Üyesi Arif Çayan ve hayvansever Ferda Değirmenci tepki gösterdi.

91540-814x458.jpg

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, "Karabağlar Belediyesi'nin ölü sokak hayvanlarını yakma konusunu destekliyorum. Ölen hayvanların yakılması doğru bir karar bence. Çünkü herkes hayvanları gömecek yer bulamıyor. Kaç senedir belediyeler gömü yeri için Valilik İl Kurulundan talepte bulunuyor. Ama bir türlü bu yer bulunamadı. Uygulamada ne yazık ki sahipsiz canlar naylona konulup atık merkezine gönderiliyordu. Sonradan bu kaldırıldı. Ölen canların yakılması bence uygundur. Bazı ülkelerde insanlarda yakılıyor. Çöpe atılmasından iyidir" dedi.
5c8c5d2307291c1d74fc71d8.jpg

"Çöpe atılmasındansa yakılması daha iyi"

Hayvanlar İçin Projeler Derneği (HİPDER) kurucusu Funda Bonomo, "Ölen hayvanların yakılmasını destekliyorum. Bizde Kemalpaşa'da dağda 150 köpek bakıyoruz. Bir senedir toplu kayıplarımız oluyor. Gidip onları insanların yaşamadığı yerlere gömme imkanımız var. Hayvansever kişilerin kedi ve köpeği varsa Belediyeye kayıt ettirdiyse mezarlığa gömebilir. Ama sokağında beslediği hayvan öldüğünde ne yapacak? Hayvan trafik kazası geçirdi yada yaşlandı ve öldüğünde belediye bunları alıp çöpe atıyor. Çöpe atılmasındansa yakılması daha iyi" diye konuştu.

44154312-2261426390771834-5452777714635243520-n.jpg

"Canlar toprakla buluşmalı"

Belediyenin aldığı karara tepki gösteren Anadolu Hayvan Hakları & Hayvanları Koruma Tedavi Barındırma Derneği (ANAHAK) Kurucusu Muhammed Emin Aksel, "Haberi duyduğumda adeta şok oldum. Biz de ANAHAK olarak yüzlerce kedi ve köpeğe bakıyoruz. Bunların her biri bizim evladımız. Canlarımızın yakılmasına karşıyız. Buradan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na soruyorum, 'Bu güne kadar Türkiye'de kim yakıldı da bu günden sonra bu canlar yakılacak?" Biz hayvanseverler olarak bu karardan vazgeçilmesini ve ölen her canının bir insan gibi toprakla buluşması gerektiğini bir kez daha söylüyorum. Umarım Başkan bu kararından vazgeçer" açıklamasını yaptı.

ab254b00-2981-41a3-9246-c42eb7c7b589.jpg

Anadolu Hayvan Hakları & Hayvanları Koruma Tedavi Barındırma Derneği (ANAHAK) Yönetim Kurulu Üyesi Arif Çayan, "Bu güne kadar Başkan Selvitopu Karabağlar'da hangi işi başardı da sıra canlarımıza geldi. Canlarımızın yakılmasına karşıyız. Bu karardan vazgeçilsin. Başkan Selvitopu hangi işte başarılı oldun da bu işte başarılı olacağını düşünüyorsun. Bence hayvanların yakılması doğru bir karar değil" ifadelerini kullandı.

Hayvansever Ferda Değirmenci, "Karabağlar Belediyesi Başkanı Muhittin Selvitopu'nun bu çalışması tam bir katliam. Karabağlar Belediyesi Başkanı bugüne kadar hangi başarılı işe imza attı da bu canları yakıyor. Bu kararın iptal olması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.