Başkan yollarda

Başkan yollarda

1 günde 10 mahalleye giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, hem dinledi hem anlattı.

Son 10 gün içinde Dikili, Kınık, Karabağlar, Gaziemir, Selçuk, Aliağa ve Kemalpaşa’yı ziyaret ederek vatandaşların sorun ve önerilerini yerinde dinleyen Başkan Kocaoğlu’nun yolu bu kez Torbalı’ya düştü. 1 günde 10 mahalleye giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, hem dinledi hem anlattı; zihinlerdeki soruları bizzat yanıtladı. 

İlçe ziyaretlerini ara vermeden sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; son 10 gün içinde Dikili, Kınık, Karabağlar, Gaziemir, Selçuk, Aliağa ve Kemalpaşa Torbalı’nın Çaybaşı, Eğerci, Şehitler, Arslanlar, Taşkesik, Pamukyazı, Sağlık, Ahmetli, Yeniköy ve Özbey mahallelerini ziyaret ederek vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Başkan Kocaoğlu’nun, Torbalı’daki  ziyaretlerine CHP Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur da katıldı.  Halk toplantıları sırasında bol bol not alan Başkan Kocaoğlu, soruları yanıtladı; yatırım ve projeler hakkında gerekli bilgilendirmeleri yaptı.

Yerinde hizmet

Yasa değişikliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine sonradan dahil edilen ilçelerin başta alt yapı olmak üzere biriken sorunlarının acil çözümü için yoğun mesai harcadıklarını, merkez hariç 19 ilçede oluşturdukları ‘Yerel Hizmetler Şube Müdürlükleri’ ile bölge halkının sıkıntılarını hızlı bir şekilde çözmeye çalıştıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı, gerçekleştirdiği gezilerle de vatandaşın ayağına kadar giderek sorunları “bizzat  yerinde” dinlediğini ifade etti.

Biri de çıkıp…

Su kaynaklarını koruyup atık suların doğaya dönüşünü sağlayarak gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmayı hedeflendiğini İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin sadece Türkiye’de değil dünyada da özellikle AB standartlarında ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi yatırımlarıyla açık ara lider konumunda olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, “Faturalara yansıtılan Katı Atık Bedeli nedir?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Bu alanda yapılan tüm yatırım ve işletme maliyetlerinin yasal bir zorunluluk nedeniyle tarifelere yansıtılması olan katı atıksu bedellerinin tamamını, içinden 1 kuruşunu bile almadan ilçe belediyelere veriyoruz. Bütün ceremesini de biz çekiyoruz. İlçe belediyelerinden ne AKP’lisi ne CHP’lisi bir tanesi de çıkıp da ‘İZSU bu paraları bizim için topluyor. Biz bu bedellerle önemli bir gelir sağlıyoruz’ demedi maalesef.”

Tarım yıllarca görmezden gelindi

Göreve geldiği ilk günden beri tarımın ve hayvancılığın gelişmesi için köylüye ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda ciddi anlamda destek verdiklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Türkiye belediyecilik tarihinde ilk kez köylüye bu kadar destek veren belediyeyiz. Yıllarca bu ülkede tarım ötelendi, görmezden gelindi. Ben ise 13 senedir İzmirli üreticiler dışında kimseden fidan almadım, çiçek almadım, süt almadım. Bir tane bile ithal ürün almadım. Çiftçiyi kalkındırmak adına eğitimlerden tutun da, bal tesisine, paketlemesine, tohum dağıtımına kadar elimden geldiğince her şeyi üreticiye veriyorum. Ben neden 397 yılla yargılandım? Çünkü yere dökülüp satılmayan mandalinaları üreticiden aldım diye.. Ama sonuç ne oldu. Yargılanan 130 kişiden 1 kişi bile fire vermedi” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.