Başkan Yöndem: “Yapısal reform şart”

Başkan Yöndem: “Yapısal reform şart”

Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, sürdürülebilir büyüme için yapısal reformların mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini açıkladı.

KESİAD tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Perşembe Kahvaltıları toplantısı yaz döneminden sonra ilk kez Dere Prefabrik sponsorluğunda Ramada Otel’de yapıldı.  Toplantıya, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İzmir Kent Zirveleri ve İzmir Severler Platformu Genel Koordinatörü Cevat Ziya Maruflu ve KESİAD üyeleri katıldı.

“Orta gelir tuzağından çıkmalıyız”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, ülke ekonomisini değerlendirdiği konuşmasında, “Türkiye yılın ilk çeyreğinde yüzde 5, ikinci çeyrekte yüzde 5.1’lik büyüme oranını yakalamayı başardı. Bu bizler için sevindirici bir gelişme olsa da bu oranın daha da yukarılarda olmasını arzu ediyoruz. Kişi başına düşen milli gelirde ise, çok küçük bir değişim yaşandı. Bunu üzücü bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Türkiye’nin artık orta gelir tuzağından çıkması gerekiyor. Bu tuzaktan kurtulabilmek için büyüme kalitemizi artırmamız şart. Bir ekonominin ayakta kalabilmesi için yatırım, istihdam, üretim ve ihracat çok iyi seviyelerde olmalı. Sürdürülebilir büyüme içinse yapısal  reformların hayata geçirilmesi şarttır” dedi.

İzmir bir marka

Toplantıda konuşan İzmir Kent Zirveleri ve İzmir Severler Platformu Genel Koordinatörü Cevat Ziya Maruflu ise, İzmir’in marka bir kent olduğunu belirterek, “Bu kentin Türkiye’nin markası olması gerekiyor. İzmir bir şirket gibi kendi yolunu alabilmeli. İzmir kendi potansiyelini yaratabilir. Kendi turizmini oluşturabilir. İzmir kendi yolunda ilerlerse, tüm Türkiye’yi ilerletecek bir şehirdir. İzmirli olmak kentli olmaktır. İzmirli olmak bir tutkudur, onurdur. İzmir, Homores’un yaşadığı, Heredot’un, Merkez Efendi’nin, Evliya Çelebi’nin hakkında çok güzel şeyler söylediği, dünyanın en güzel coğrafyasında kurulmuş bir kent. İzmir maalesef işgal zulmünü de yaşamış bir yer. Bu işgal sırasında yakılan güzel şehrimiz, yangının ardından Türkiye’de şehirciliğin öncüsü olmuştur. Yangının küllerinden Kültürpark gibi bir güzellik çıkmıştır. İzmir’in geçmişini, tarihini bilmemiz gerek. Kentlilik bilinci ancak böyle sağlanır” diye konuştu.

Toplantı, konuşmaların ardından konuk konuşmacı Cevat Ziya Maruflu ve sponsor firma temsilcilerine plaket takdim edilmesiyle sona erdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.