"BAŞKANLIK İSTEYEN ZİHNİYET İŞTE BU"

"BAŞKANLIK İSTEYEN ZİHNİYET İŞTE BU"

CHP'li Güven, AK Parti'li kadın milletvekillerinin Şafak Pavey'e ve diğer kadın vekillere uyguladığı şiddetin dehşet verici olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Mecliste devam eden Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında AK Part'li kadın milletvekillerinin Şafak Pavey'e  ve diğer kadın vekillere uyguladığı şiddetin dehşet verici olduğunu söyledi.

CHP İzmir İl Başkanı Güven yaptığı açıklamada "AKP'nin parlamenter sistemdeyken bile bu Vandallığı ve şiddeti meclis çatısı altında uygulamaktan çekinmediğini gördük. Birde bu zihniyetin eline başkanlık geçerse vah bu güzel ülkenin haline" dedi. Güven açıklamasında şunları dile getirdi.

DEHŞETE KAPILARAK İZLEDİM

Tüm dünya meclis çatısı altında, kendinden geçmiş, gözleri hiç bir şey görmeyen, adeta hemcinsi olan kadın vekilleri öldürmek istercesine saldıran AKP'li kadın vekillerin estirdiği şiddette tanık oldu. Görüntüleri dehşete kapılarak izledim. Kadının kadına,üstelikte meclis çatısı altında böylesine insanlıktan çıkmış bir şekilde saldırması. Sayın Şafak Pavey' e yönelik direk olarak canına kast edercesine yapılan saldırıyı insani çerçevede değerlendirmek mümkün değildir.  Zaten insanlıktan nasibini almış hiç kimsenin de böylesine kendinden geçip, gözlerini kan bürümüşsüne saldırganlaşması mümkün değildir.

AKP'nin kadın vekillerinin bile böylesine şiddete başvurması, diğer vekillerin canına kast edercesine saldırganlaşması aslında bizlere gelecekte olacaklarında haberini vermektedir.  Eğer bu Anayasa değişikliği referandumda geçerse, dün mecliste vekilleri öldürmek istercesine saldıran zihniyetin vatandaşa neler yapacağını düşünmek bile istemiyorum. İşte biz CHP olarak AKP'nin anayasa değişikliğindeki, dikta yönetimi konusundaki ısrarının bunun için olduğunu biliyoruz.  Ülkemizi şiddete meyilli, hak hukuk tanımayan, kendisinden başkasına yaşama şansı tanımayan bu zihniyete teslim etmemek için mücadele ediyoruz.

AKP ŞİDDETİNİ KINIYORUZ

Meclis çatısı altında yaşanan ve AKP'li kadın vekillerin uyguladığı şiddeti lanetliyoruz. Bu şiddet maruz kalan milletvekilimiz Şafak Pavey ve tüm AKP mağduru kadın vekillerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Başkanlık isteyenlerin amacının bu olaylarla iyice ortaya çıktığını halkımız görüyor ve inanıyoruz ki olası bir referandumda bu şiddete, bu zihniyete ve başkanlığa hayır diyecektir.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.