BASMACI, İNTİHARLAR ÜLKESİ OLMAYALIM

BASMACI, İNTİHARLAR ÜLKESİ OLMAYALIM

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, son zamanlarda yaşanan intihar vakalarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Melike Basmacı son zamanlarda yaşanan intihar vakalarına dikkat çekerek “intihar ülkesi olmayalım” dedi.

Ülkenin ekonomik durumu alım gücünün düşmesi, gençlerin iş bulamaması, işsizler ordusuna dönüşen üniversite mezunları ve OHAL süreci intihar vakalarında artışa sebep olmuştur.

Basmacı “insanların ekonomik sıkıntılar içerisinde olması, gelecek kaygısı son yıllarda artan terör olayları ve bunun gibi birçok sebepler intihar vakalarını arttırmaktadır. TÜİK 2017 verilerine göre işsizlik oranı yüzde 10,6. Bununla birlikte birçok olumsuz toplumsal sorun baş göstermektedir. Artan hırsızlık vakaları ve intiharlar sadece bunlardan bazılarıdır.

İNSANLAR PARASIZLIKTAN ÖLMESİN

Basmacı özellikle OHAL döneminde yaşanan tutuklanmaların ve ihraçların, insanların adalete olan inançlarının zedelenmesinin de son zamanlarda yaşanan intihar olaylarına zemin hazırladığının altını çizdi.

Basmacı “Hükümet olarak intihar sebepleri tespit edilmeli, gereken adımlar atılmalı, Türkiye intiharlar ülkesi olmamalıdır. İntiharlar yaşanan mağduriyet ve olumsuzlukların bir etkisidir. Artık her gün ne yazık ki, birden fazla intihar haberleri okuyoruz bu olayın üstüne gidilmelidir. Gerekli tespitler yapılmalı intiharlar en aza indirilmesi adına bütün önlemler alınmalıdır. İnsanlar ülkede uygulanan yanlış politikalar yüzünden ölmemelidir” dedi

Basmacının verdiği yazılı soru önergesi;

Son 2 yılda kaç intihar vakası olmuştur? Kaç tanesi ölümle sonuçlanmıştır?


İntihar edenlerin yaş ortalaması kaçtır?


Son 2 yılda intihar edenlerde en çok hangi 5 sebep yer almaktadır?


İşsizlik, İntihar sebepleri arasında yüzde kaçlık bir oran oluşturmaktadır?


En son Denizli de 24 yaşındaki bir gencin işinden ayrıldıktan bir hafta sonra intihar ettiği ortaya çıkmıştır. İşsizlik gençlerin kanayan yarasıdır. Hükümet olarak bu konuda ne gibi adımlar atılmaktadır?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.