Batur'un hedefi büyük: "Yüzde 85 oranında hayır oyu bekliyorum”

Batur'un hedefi büyük: "Yüzde 85 oranında hayır oyu bekliyorum”

İzmir’in her seçimde alınan sonuçlarla lideri olan ilçesi Narlıdere’nin Belediye Başkanı Abdul Batur Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandum sonuçları ile ilgili tahminlerini açıkladı.

İzmir’in her seçimde alınan sonuçlarla lideri olan ilçesi Narlıdere’nin Belediye Başkanı Abdul Batur Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandum sonuçları ile ilgili tahminlerini açıkladı. Batur, bu seçimde de en yüksek oyun kendi ilçelerinden çıkacağını iddia ederek; “Narlıderemizde yüzde 85 oranında hayır oyu bekliyorum” dedi.

Yerel, Genel, Referandum demeden her dönem en çok oy kullanılan ve CHP lehine en yüksek oyu alan Narlıdere bu seçimde de iddialı. İzmir’in en yüksek oyu alan ilçeyi 4 dönemdir yöneten CHP’li Belediye Başkanı Abdul Batur bu seçimde de iddialı olduklarını liderliği kimseye bırakmayacaklarını açıkladı. 16 Nisan tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumuna katılımın rekor düzeyde olacağının altını çizen CHP’li Başkan Batur referandum sonuçları ile ilgili şu tahminlerde bulundu;

“Bu referandum kişiler ya da partilerin tartışıldığı bir tercih değil. Rejimin, ülkemizin  geleceğinin oylanmasıdır. Bu nedenle katılımın diğer seçimlere göre çok fazla olacağına inanıyorum. 16 Nisan gecesi sandıklardan yüzde 85 oranında hayır oyu bekliyorum. Bu rakam İzmir’de en az yüzde 70 olacaktır. Referandumun Türkiye sonuçları ise yüzde 55 hayır yüzde 45 evet oyu ile sonuçlanacaktır diye düşünüyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.