BAYATLI ILICA CAMİİ’NİN TEMELİ ATILDI  

BAYATLI ILICA CAMİİ’NİN TEMELİ ATILDI  

Bahçelievler Mahallesi Ilıca Camii ve Kuran kursu Yapma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde, Bergama Belediyesi ve Bergama Müftülüğü’nün destekleriyle yapılacak olacak Bayatlı Ilıca Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

Bahçelievler Mahallesi’nde belediye meclisinin ortak kararı ile maddi destek verilen ve proje ruhsat işlemleri ve imalat organizasyon ve kontrollerinin Bergama Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve belediye mühendisleri tarafından yürütülen Bayatlı Ilıca Camii’nin temeli atıldı.

Törene Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İlçe Müftüsü Hayrullah Yavuz, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu istiklal Marşı ve Kuran- Kerim okunmasının ardından açılış törenine geçildi.  

Törende konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bayatlı bölgesinin Bergama’nın yeni yeni oluşan ve gelişen bir yerleşim alanı olduğunu belirterek, “ Bu bölge spor tesisleriyle, piknik alanıyla, okullarıyla, üniversitesiyle ve temiz enerji jeotermali kullanan konutlarıyla örnek bir kentleşme modeli. Bu mahallemizde bir eksik vardı. Bu mahallemizde bir camii bir ibadethane yoktu ve vatandaşlarımız yakın camilere gitmek zorunda kalıyorlardı. Ölümlerimiz, cenazelerimiz ve namazlarımız için büyük bir sorundu. Belediye tabi ki de destek oluyor ama buradaki mahalle sakinlerimizin çabaları çok önemli. Mahalleden birçok kişi ne yapabiliriz nasıl yapabiliriz konusunda bize gelerek birçok şeyi paylaştılar. Bu alan imar planına göre daha önce ibadethane olarak ayrılmış fakat alanın olması yetmiyor tek başına. Projelendirme konusunda müftülüğümüzün ve diyanet işlerimizin projelerinden yararlandık. Belediyemizin fen işlerinde çalışan mühendis arkadaşlarımıza çalışanlarımıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Konu Belediye meclisine geldiğinde tüm siyasi partilerin ortak kararı doğrultusunda buraya ekonomik katkı verilmesi kararlaştırıldı. Tüm Bergamalılar adına tüm belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. İnşallah kıs zamanda tamamlanır ve önümüzdeki Ramazan ayında teravi namazları burada kılınır. Ramazan ayının tüm İslam alemine ve hemşerilerimize bereket getirmesini diliyorum” dedi.

Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan Bayatı bölgesinde çok sayıda okul ve sosyal tesis bulunduğunu fakat camiinin bu bölge için ciddi bir eksiklik olduğunu ifade ederek,” Umuyorum ki kısa zamanda tamamlanır ve vatandaşlarımız ibadet için uzak camiilere gitmek zorunda kalmazlar. Tüm mahallelilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve İlçe Müftüsü Hayrullah Yavuz temel atma törenini vatandaşlarla birlikte gerçekleştirdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.