Bayıla bayıla yiyoruz ama bu etkisini bilmiyoruz!

Bayıla bayıla yiyoruz ama bu etkisini bilmiyoruz!

Besin değerleri açısından oldukça zengin olan asma yaprağı içinde bol miktarda kalsiyum, lif, demir, bakır ile A,C,K vitaminleri yer alıyor.

Zengin içeriği sayesinde insan sağlığı için oldukça faydalı olan asmanın yararları nelerdir, sizler için özel yazı dizimizde hazırladık. İşte asma yaprağının herkesçe bilinmesi gereken faydaları…
 

Varis oluşumunu önlüyor 

Bacaklarınızda oldukça kötü bir görünüme neden olan varislerden kurtulmak artık çok daha kolay. Asma yaprağı kullanımı ile varislerinizi doğal bir biçimde tedavi edebilirsiniz. Bunun için asma yaprağı suyunu kaynatarak tüketmeyi tercih edebilirsiniz.
 

Hafızayı güçlendiriyor

Beyin sağlığını koruyan yapısı ile dikkat çeken asma yaprağı hafızayı güçlendiriyor ve ileride alzheimer hastalığı riskini önemli oranda düşürüyor. Yetişkinlerde hafıza üzerinde olumlu etkileri bulunan asma yaprağı yetişme çağındaki çocuklarda da zeka gelişimine yarıyor.
 

Yaraları tedavi ediyor

Asma yaprağı faydaları arasında yaraları tedavi etme özelliği de yer alıyor. Buna göre iltihaplı olan yara bölgelerinin üzerine asma yaprağı sererek yaranın içindeki iltihabın atılmasını sağlayabilirsiniz.
 

Kansere karşı koruyucu etki

Asma yaprağı kullanımı ile kansere yakalanma riskinden önemli bir oranda kurtulabilirsiniz. Antioksidanların savaştığı kanserden korunabilmek için tam bir antioksidan deposu olan asma yaprağından faydalanabilirsiniz.
 

Böbrek taşının düşürülmesine yardımcı olur

Böbrek ve safra taşı problemi oldukça zorlayıcı birer hastalıktır. Bu hastalıkları daha kolay bir biçimde atlatabilmek için asma yaprağından faydalanabilirsiniz. Bunun için günde bir bardak asma yaprağı suyu tüketmeniz öneriliyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.