Bayır, sağlıkta şiddeti sordu: Bakanlık rakamları açıkladı

Bayır, sağlıkta şiddeti sordu: Bakanlık rakamları açıkladı

Sağlık Bakanlığı, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın mavi kod uygulamasına başvuran sağlık çalışanı sayısı soru önergesini yanıtladı.

Sağlık çalışanlarına şiddetin artması ile ilgili olarak, görevi başında iken Beyaz Kod uygulamasına başvuran sağlık personeli sayısını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle soru önergesi veren, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’a, Bakanlık, "Beyaz Kod uygulamasına ilişkin yazılım sisteminin hayata geçirildiği 01.12.2015 – 30.11.2022 tarihleri arasında Bakanlığımız ve Bağlı kuruluşlarda görev yapan toplam 23.086 sağlık personeli, şiddet nedeniyle Beyaz kod bildirimi yapmıştır" yanıtını verdi.

3 BİNİN ÜZERİNDE ŞİDDET BAŞVURUSU

Sağlıkta şiddetin devamlı olarak karşımıza çıktığının altını çizen Tacettin Bayır, ‘’7 senede 23.086 sağlık personeli uğradığı şiddet nedeniyle başvuru yapmış. Ortalama olarak her yıl 3.298 sağlık personeli şiddete maruz kalmış. Güne vurduğumuzda ise, her gün 10 sağlık personeli şiddet görüyor. Bu durumun önüne hala geçilebilmiş değil. Gerçekleştirilen saldırılar sonucunda, hayatını kaybeden sağlık personellerimizin sayısını sormuştuk. Ancak buna cevap verilmemiş. Doktorlarımız, tıkanan sağlık sistemi nedeniyle çok fazla sayıda hastaya bakmak zorunda kalıyor. Tek dileğimiz, iktidarın bu konuya ivedilikle yönelip, kalıcı çözümler sunmasıdır’’ dedi.

beyaz-kod-gelen-cevap.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.