BAYIR’DAN BEKİR BOZDAĞ’A ÖMER FARUK KAVURMACI SORULARI

BAYIR’DAN BEKİR BOZDAĞ’A ÖMER FARUK KAVURMACI SORULARI

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır,

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı olan Ömer Faruk Kavurmacı'nın,  "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildiği davada "Epileptik atakları arttıran uyku apnesi, hipoglisemi ve hipovitaminöz hastalıklarının ileride telafisi mümkün olmayan durumlara sebebiyet verebileceği" gerekçesiyle tahliye edilmesini, Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ’a sorarak meclis gündemine taşıdı.

Bayır’ın Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ’a, yazılı olarak cevaplaması istemiyle yönelttiği sorduğu sorular:

  1. Cezaevlerinde, "Epileptik atakları arttıran uyku apnesi, hipoglisemi ve hipovitaminöz hastalıklarının ileride telafisi mümkün olmayan durumlara sebebiyet verebilecek’’ tutuklu ve hükümlü sayısı kaçtır? Varsa bu kişilerle ilgili de tahliye kararı çıkartacak mısınız?

  2. Cezaevlerinde ileride telafisi mümkün olmayan hasta tutuklu ve hükümlü sayısı kaçtır? Bu kişilerin tahliyesi ile ilgili Bakanlığınız tarafından bir çalışma yapılacak mıdır? Çalışma yapılmıyorsa, çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

  3. Kamuoyu nezdinde gerçekleştirilen bu tahliye işlemi, FETÖ işbirliğinde gerçekleştirilen Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarında tahliye edilmeyerek yaşamlarını kaybedenler düşünüldüğünde adalete olan güveni sarsmaktadır. Bu konu da Bakanlığınızın görüşleri nelerdir? Bunları kamuoyu ile paylaşacak mısınız?

  4. Hastalığı yüzünden tahliye olmak isteyen kaç tutuklu ya da hükümlünün başvurusu vardır? Tahliye bekleyen hasta sayısı kaçtır? Bunlarla ilgili işleme alınan tahliye sayısı kaçtır?

  5. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçildiğinden beri kaç kişiyi hastalığı nedeniyle affetmiştir?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.