Baykal'a Suikastten Gözaltına Alınmıştı Yine Ortaya Çıktı

Baykal'a Suikastten Gözaltına Alınmıştı Yine Ortaya Çıktı

CHP'li belediye başkan yardımcısının cinayetinin altından Baykal suikastı çıktı.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın Şişli Belediye binasında silahlı saldırıyla öldürümesinin ardından Baykal'a suikast planının azmettiricisi çıktı. Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı ekipler tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Candaş'ın ölümünün ardında olduğu iddiasıyla organize suç örgütü yöneticisi Mithat Y. gözaltına alındı. Suç defteri oldukça kabarık olan Mithat Y. daha önce de Baykal'a suikast yapacağı iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Baykal bilmecesi

2010'da CHP'nin Genel Başkanı olan Deniz Baykal'a suikast düzenleyeceği iddiasıyla gözaltına alınan Mithat Y.'nin İstanbul Emniyeti'ne yapılan ihbara göre dönemin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sargül'ün yardımcısı Şevket Aslan aracılığıyla 300 bin lira alarak suikast düzenleyeceği iddia edilmişti. Olayın ardından ihbarı yapan isim ve başkan yardımcısı serbest bırakılmıştı.

Azmettirici 

Mithat Y. öldürülen belediye başkan yardımcısı davasında azmettirici konumunda olarak gözaltına alındığı öne sürülürken, cinayet ile ilgili araştırmasını sürdüren polislere cinayet zanlısı Şenol Ş. kurbandan para istediğini vermeyince ateş ettiğini söyledi. Olay günü başkan yardımcısının odasını gösteren iki kişi de gözaltına alınırken Mithat Y.'nin bağlantıları da inceleme altına alındı. Öte yandan öldürülen belediye başkan yardımcısı Candaş'ın  tanınan iş adamlarına imar izni verdirmediği ve bu yüzden ölüm tehditleri aldığı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.