"Bayrağımıza kırmızı rengi veren sadece Türk’ün kanı değil"

"Bayrağımıza kırmızı rengi veren sadece Türk’ün kanı değil"

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, seçim çalışmaları kapsamında Kürt vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Asarlık ve Koyundere’de bir dizi ev ve kahvehane toplantısına katıldı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, seçim çalışmalarına Menemen İlçesinin Asarlık ve Koyundere mahallelerinde yoğunlaştırdı. Kürt vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı buradaki mahallelerde bir dizi ev ve kahvehane toplantısına katılan Başkan Şengül, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Geçmişte devletin Kürt vatandaşlarımıza karşı çok büyük haksızlıklar ve ciddi zulümler yaptığını belirten Başkan Şengül, “Dil insanın doğuştan gelen hakkıdır. Dilini konuşturmadı, müziğini yasakladı, isimlerini vermedi, insanları baskıyla zulümle devşirmeye çalıştı. Ancak AK Parti ile birlikte Kürt kardeşlerimize bütün hakları verildi. 25 yıl önce bugün verilen haklar verilecek deseydiniz, kimse inanmazdı. Ancak artık devletimiz de olgunlaştı, insanları baskı ile değiştiremeyeceğini gördü. İnsanları zulümle, baskı ile değiştiremezsin, onları özgür bırakacaksın. Onlara kendi gelenek, göreneklerini yaşatmalarına izin vereceksin. Güçlü bir devlete yakışan da tüm farklı grupların yaşamasına izin vermek ve hatta bunun teminatı olmaktır. Allah’a şükür bugün bütün bu haklar verildi, daha eksik varsa onlar da tamamlanır” diye konuştu.

unnamed-(2)-279.jpg

BİN SENEDİR VATANIMIZ ORTAK

“Biz bu devleti beraber kurduk” diyen Başkan Aydın Şengül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurtuluş savaşını verirken ya da düşmanla cephede savaşırken Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Arap diye ayrılmadık. O Türk bayrağını oluşturan kırmızı rengi sadece Türk’ün kanı vermedi. Orada Kürt’ün kanı da var, Laz’ın da hatta Arap’ın da kanı var. Biz Alpaslan’ın Anadolu’ya girmesiyle bin senedir birlikte yaşıyoruz” dedi.

unnamed-(1)-337.jpg

ONLAR KÜRT’ÜN DOSTU DEĞİL ÇIKAR PEŞİNDE!

Amerika ve Avrupa ülkelerinin Kürtler üzerinden sürekli bir oyun kurgulama peşinde olduğunu da ifade eden Şengül, “Şunu asla unutmayın bu Amerika ve Avrupa ülkelerinin Kürtler hiç umurunda bile değil. Onlar sadece kendi çıkarları için varlar. Örneklerini görüyorsunuz, anlatmaya gerek var mı? Irak’ta, Suriye’de neler yaptıklarını gördünüz. Şunu bin kez daha vurguluyorum; Kürtler ve Türkler yapışık ikizlerdir, onları bir birinden ayırmaya kalktığınızda ya sakat kalır ya da ölürler. Biz birlikte yaşamaya mecburuz. Bugün ‘hadi kardeşim ayrılıyoruz’ desek, ayrılma şansımız var mı? Bakın bakalım şu masada kaç ilden insan var. Hepimiz burada yaşıyoruz, gelecekte de çocuklarımız burada birlikte yaşayacak. O zaman birlikte yaşayacaksak, bir birimize karşı içimizde kin ve nefret asla olmayacak, olmamalıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

Birçok ev ve kahve ziyareti gerçekleştiren Başkan Şengül, bu ziyaretlerde 24 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin birlik ve beraberliği açısından önemine vurgu yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.