BAYRAKLI'DA BİNLERCE KİŞİLİK KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

BAYRAKLI'DA BİNLERCE KİŞİLİK KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Bayraklı Belediyesi, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladı.

Binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla Bayraklı Belediyesi Park Kafe'den başlayan kortej yürüyüşünde renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bu ülke kolay kurtulmadı. Binlerce büyüğümüzün kanıyla ve canıyla kuruldu. Bu ülkeyi Orta çağ karanlığına götüremezler. Kimse cesaret etmesin. Bu ülke topraklarında en son Atatürkçü toprağa düşene kadar bu mücadele sürecektir. Ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu Atatürkçülere, ne mutlu cumhuriyet sevdalılarına" diye konuştu.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bayraklı’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Saat 18.00’da Park Kafe'de toplanan genci yaşlısı binlerce vatandaş Şehit Hakan Uysal Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar bando eşliğinde sık sık İzmir ve 10. Yıl Marşı’nı söyledi. Kortejin geçişi sırasında iş yerlerinden ve evlerinin balkonlarından birçok vatandaş da alkışlarla ve ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak yürüyenlere destek verdi. Kortej'de açılan yüzlerce metrelik dev Türk Bayrakları muhteşem görüntüler oluştururken, binlerce vatandaşın coşkusu görülmeye değerdi. Etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve eşi Bahriye Karabağ'ın yanı sıra, CHP Bayraklı ilçe Başkanı Cemalettin Alper, meclis üyeleri ve İzmir'in çeşitli ilçelerinden gelen binlerce vatandaş katıldı.

"BİR GÜN HERKES ATATÜRKÇÜ OLACAK"

 

Yürüyüş sonrası konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bugün TBMM'nin kuruluşunun 98'inci yılı. Sevgili Atatürk meclisin kuruluş gününü çocuklarımıza armağan etmiş ve dünyada çocuk bayramı olan tek ülkeyiz. Bir meclis kuruluyor, işgal edilmiş bir ülkeden kurtuluş savaşı destanı çıkıyor. Meclisle beraber kurtuluş savaşı veren dünyanın tek ülkesiyiz. Bugün bir okul törenine gittim. Milli Eğitim'in törenlerini daha geniş alanlarda görmek istiyoruz. Bu alanlar bizim. Buralarda yapılsın. Milli Eğitim'in okul törenlerinde İzmir marşından neden korkuyorlar bilmiyorum. Yoksa Yaşa Mustafa Kemal Paşa' dedikleri için mi? 10. Yıl Marşı'ndan niye korkuyorlar? Kurtuluş savaşının simgesi marşlardan niye korkuyorlar? Korktuğunuz zaman 15 Temmuzlarda sığındığınız insan Mustafa Kemal Atatürk'tü ve her yere onun resimlerini istemeye istemeye astınız. Bir gün herkes Atatürkçü olacak. İsteseler de istemeseler de. Dünyada eşi emsali olmayan bir lideri silemezler. Bu ülke kolay kurtulmadı. Binlerce büyüğümüzün kanıyla ve canıyla kuruldu. Bu ülkeyi Orta çağ karanlığına götüremezler. Kimse cesaret etmesin. Bu ülke topraklarında en son Atatürkçü toprağa düşene kadar bu mücadele sürecektir" dedi.

 

"BİR ÖLÜR BİN DOĞARIZ"

Coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Karabağ, "Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıktığında yapayalnızdı ve bir bayan onu rıhtımda karşıladı. Bu ülkenin kadınları ve onların yetiştirdiği çocuklar bu ülkenin yıkılmasına ve parçalanmasına izin vermezler. Bir takım tarikatları ve cemiyetleri arkanıza alıp, bu ülkenin laik cumhuriyetini yıkamazsınız. Çünkü biz sevgili Atatürkçüler bir ölür bin doğarız. Bizi hapishanelere atarak, basından susturarak, öldürerek tüketemezler. Anadolu topraklarında Atatürkçü, cumhuriyetçi laik insanlar bitmez. Bayraklı Türkiye'nin cumhuriyetçi ilçelerinden biridir ve onun kalesi olmuştur. Bunlar sizin sayenizde. Ayrıca bu 29 Ekim'de yine tarih yazacağız ve Atatürk düşmanlarına korku salacağız. Smyrna Meydanı'ndan dünyaya Atatürkçülerin sesini duyuracağız. İzmir denilince Hasan Tahsin Akla gelir, 9 Eylül akla gelir. Bugün Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, İzmir'den geliyoruz dediğinizde Bayraklı'dan mı diye sorarlar. Sizinle gurur duyuyorum. Ne mutlu Türküm diyene, Ne mutlu Atatürkçülere, Ne mutlu cumhuriyet sevdalılarına" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.