BBŞT'de kış dönemi kursları başlıyor

BBŞT'de kış dönemi kursları başlıyor

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sahnelediği profesyonel kadro oyunlarının yanında düzenlediği kurslarla da ilgi görüyor.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sahnelediği profesyonel kadro oyunlarının yanında düzenlediği kurslarla da ilgi görüyor. Yaz dönemi kurslarını başarıyla tamamlayan BBŞT, kış dönemi tiyatro kurslarına Ekim ayında başlayacak.

Her yıl gerçekleştirdiği kurslar ile tiyatro dünyasına yeni yetenekler kazandıran, İzmir ve Türkiye’de tiyatro alanında önemli bir yere sahip Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kış Dönemi  “Çocuk ve Gençlik Grubu” için kurs eğitimleri 14 Ekim’de başlıyor.  “Yetişkin Grubu” kurs kayıtları ise yine Ekim ayında gerçekleştirilebilecek.

Kurs dönemi yaklaşık 8 aylık bir eğitimi kapsıyor. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı kurslarda tiyatro tarihi, beden eğitimi, ses çalışmaları, oyunculuk teknikleri aktarılıyor. Kursiyerler aldıkları eğitimin yanı sıra dönem boyunca çalıştıkları oyunlar ile “Kursiyer Oyunları Festivali”nde seyirci karşısına çıkarak oyunlarını sergileme fırsatı da buluyor. İzmir’in önemli tiyatrolarından kabul edilen Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener , Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu ile Çamdibi Nedret Güvenç ve Altındağ Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere dört ayrı sahnede oyunlarını seyirciyle buluşturuyor.

Yaz dönemi kurslarından yüzlerce kişi yararlandı

Her yıl yüzlerce kişiye tiyatro eğitimi veren Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu bu yıl da Yaz Dönemi kurslarında ilkokul 3. sınıf öğrencilerinden başlayarak yüzlerce çocuk, genç ve yetişkine tiyatro eğitimi verdi. Eğitimi tamamlayanlar dönem sonunda Kursiyer Oyunları Festivali’nde sahne heyecanı yaşadı. Profosyenelleri aratmayan performans sergileyen kursiyerler Ali Baba ve Kırk Haramiler, Alaaddin'in Sihirli Lambası, Camdan Kalp, Alaaddin ve Cin Sihirbaza Karşı, Bir Savaş Hazırlığı, Tanrı, Gergedanlar, Lysistrata, Öykülerin Azizliği, 80 Günde Devr-i Alem oyunlarıyla tiyatroseverlerden tam not aldı.

Başkan Atila: "Eğitim, kültür ve sanatta iddialıyız!"

Eğitim, kültür ve sanatta çok iddialı bir kent olduklarını vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “ Her yıl gerçekleştirdiği kurslar ile tiyatro dünyasına yeni yetenekler kazandıran BBŞT İzmir ve Türkiye’de tiyatro alanında önemli bir yere sahip. Bornova Belediyesi olarak her zaman sanata ve sanatçıya destek olmaya çalıştık. Bu yıl çeyrek asırı geride bırakan BBŞT görevine uzun yıllardır devam ediyor. Tiyatromuzla gurur duyuyoruz.” dedi. Başkan Atila tiyatroseverleri büyük emeklerle hazırlanan oyunları seyretmeye davet etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.