Bekir Coşkun ile Bir Sergi Bir Söyleşi

Bekir Coşkun ile Bir Sergi Bir Söyleşi

Yazının rengi tuvale yansıdı

Kültür ve sanat etkinlikleriyle fark yaratan Karşıyaka Belediyesi, Gazeteci-Yazar Bekir Coşkun’un katılımıyla iki özel etkinliğe imza attı. Coşkun’un köşe yazılarını tuvale yansıtan kuzeni Hasan Rastgeldi’nin ‘Yazının Rengi’ başlıklı sergisinin açılışı yapıldı. Usta yazar, Zübeyde Hanım Nikah Evi’ndeki söyleşide de yüzlerce okuruyla buluştu. 

“ÜLKEMİZ, İZMİR GİBİ OLMALI” 
“Ülkemiz İzmir gibi olmalı, ancak o zaman huzura kavuşur” diyen Bekir Coşkun, söyleşide gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin ciddi bir süreçten geçtiğini belirten Coşkun, “Anayasa değişikliği Cumhuriyet’in yıkılıp yıkılmayacağı oylamasıdır. Asıl yapılan 18 maddelik değişiklik değildir” diyerek, çocukların geleceği için mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Bekir Coşkun, 16 Nisan'daki referandumda “hayır” diyecek olanlara da çağrıda bulunarak “Evet diyenlerin burnu kanasa yerimizde duramayız. Biz bir bütünüz. Mücadelede hep barış dili kullanın. Sevgiden, barıştan yana olun” dedi.

ANLAMLI SERGİ
Gazeteci Bekir Coşkun’un yazılarından esinlenerek yapılan resimlerin sergisi de Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde açıldı. Bekir Coşkun’un kuzeni olan Hasan Rastgeldi’nin Anadolu’yu anlatan eserleri, renk ve anlam bütünlüğü ile görenleri adeta büyüledi. 33 köşe yazısından esinlenerek 33 resim yapan Rastgeldi, “Resimler yazıyla birleşince etkileri daha da arttı. Karşıyaka’da açtığım 55. sergim bugüne kadar açılanların içinde en anlamlısı oldu” diye konuştu. Büyük ilgi gören sergi, 12 Mart’a kadar açık kalacak.

SANAT KENTİ KARŞIYAKA
Ülkemizde son yıllarda sanatın içi boşaltılırken Karşıyaka’nın her sokağında sanat ve sanatçıya rastlanabileceğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da “Karşıyaka sanata ve sanatçıya verdiği destekler ile Türkiye’ye rol model olmaktadır. Sanatla ve sanatçıyla bütünleşen bir yerel yönetim anlayışı sergiliyoruz. Bu değerli söyleşi ve sergi için Bekir Coşkun ile Hasan Rastgeldi’ye teşekkür ediyorum” dedi.   

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.