BELEDİYE İŞ SENDİKASI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI

BELEDİYE İŞ SENDİKASI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI

Bornova Belediyesi’nin kendi şirketi olan İZBAŞ A.Ş.’de 6 aydır yürüttüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden tüm iyi niyetimize, mütevazı, makul ve enflasyon oranındaki tekliflerimize rağmen bir sonuç alamadık.

Toplu İş Sözleşme sürecinde GREV hiçbir zaman amacımız olmadı. Tüm yasal süreçlerin tamamlanmış olması, işverenin sözleşmeyi bitirmek için hiçbir adım atmayarak emek karşıtı bir duruş sergilemesi, İZBAŞ yetkililerinin sözleşmeyi çözmek yerine üyelerimizi Grevden vazgeçirme ve Grevi nasıl engelleriz çabası içerisine girmesi, bizleri GREVE ÇIKMAYA MECBUR BIRAKTI.

    İZBAŞ işçisi onurlu bir duruş sergileyerek Yasal ve Anayasal haklarını kullanmıştır.
    19 Temmuz 2017 Çarşamba günü fiili olarak İZBAŞ işyerinde Grevin başlaması sonrası İZBAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından Basına yapılan yazılı açıklamada, şirket çalışanlarının kendileri için çok değerli olduğunu, en büyük isteklerinin aileleri ile birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri olduğu ifadelerini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz.

    Ancak İZBAŞ yetkililerinin unuttuğu ya da görmek istemediği bir şey var, o aileleri ile mutlu, huzurlu bir yaşam sürmesi arzusunda oldukları, kendileri için çok değerli olan işçiler, enflasyon oranındaki ücret artışının kendilerine çok görülmüş olması nedeniyle bugün Grevdeler.

    Ayrıca İZBAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu anda en düşük ücret 3.072 TL. ücret alan işçiye 3.627 TL. ücret teklif edildiği ifade edilmiştir.

    Şimdi İZBAŞ AŞ. çalışanlarına, İZBAŞ AŞ. Yönetim Kuruluna, Belediye Yetkililerine, Belediye Başkanımıza ve Bornova Kamuoyuna yanıltıcı bilgi vermemek adına bir kez daha ifade ediyoruz. 

Sizlerin, ne yukarıda ücret olarak verdiğinizi söylediğiniz rakamları ne de rakamlar arasındaki %18’lik ücret artışını istiyoruz. Biz sadece mevcut ücretlerimize enflasyon oranında (11,29) artış istiyor kamuoyuna yanıltıcı bilgiler vererek anlaşma sürecini uzatacak yaklaşımlarından bir an önce vazgeçmesini ve Toplu İş Sözleşmesinin uzlaşma ile sonuçlanmasını bekliyoruz,

    Kamuoyuna Saygılarımızla Duyururuz.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.