"Belediyeden iş" sözü vererek vatandaştan rüşvet isteyen CHP'li hakkında karar verildi

"Belediyeden iş" sözü vererek vatandaştan rüşvet isteyen CHP'li hakkında karar verildi

CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Buca ilçe Başkanı Çağdaş Kaya, Radyo Romantik Türk’te Doğacan Öz’ün hazırlayıp sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu. Ülke gündemini değerlendiren Başkan Kaya samimi açıklamalarda bulundu.

“Her gün seçim varmışcasına çalıştık”

Buca ilçe başkanı olduğum günden itibaren her gün bir seçim varmışcasına mücadele ettik. Referandumun geleceğini tahmin ediyorduk. Sandık güvenliğimiz ile ilgili görevlilerimizle eğitimler gerçekleştirdik, 47 mahallemizde toplantılar yaptık, muhtarlarımızı ziyaret ettik. İstek ve talepleri aldık. Sorunları çözmeye beklentileri karşılamaya çalıştık.

16832145_10154568223569858_4739761811720351780_n.jpg

Fiziksel düzenlemeler yaptık. 

Buca’da örgütsel barışı sağladık. Buca’da ortak akılla çalışmaya başladık.

“50 bin Nutuk yetmedi”

50 bin Nutuk dağıtma projesini Levent başkan söylediğinde çok heyecanlandık. Bucalılar da bizim kadar heyecanlanmışlar ki belediyenin etrafını bile sardılar. Aşırı bir taleple karşılaştık. 50 bin Nutuk yetmedi, ek talep yaptık.

“Tüm gençleri sandığa davet ediyorum”

Bu seçim Türkiye’nin gençlerinin seçimi. Tüm gençleri sandığa davet ediyorum. Son tarih 26 Şubat. Onlardan rica ediyorum 26 Şubat’a kadar ikametgahlarını taşısınlar, oy kullansınlar.

“Gençler bu oyuna gelmeyecek”

Biz 18 yaşa falan karşı değiliz ancak bunun iyi irdelenmesi gerekir. Gençler kendi ayakları üzerinde duramadan nasıl vekil olacak ki. Keşke halkın içinden gençler olabilse ama üç beş zenginin çocuğu olacak üç beş milletvekilinin oğlu olacak. Gençler de bunun farkında. Bu oyuna gelmeyecekler.

“Siyasi baskı yaşıyoruz. Artık birileri çıkıp hesap vermeli”

Buca’da siyasi baskı yaşıyoruz. Bütün etkinliklerimizde yoğun bir baskıya maruz kaldık. En son bir pankart astık, indirin dediler. İndirmek istemedik ancak zorla indirdiler. Bunca insanımız katledildi kimse sorumluluk kabul edip istifa etmedi. Hükumeti istifaya davet etmek muhalefet partisi olarak bizim hakkımız. Artık birileri bir şeyler yapmalı. Bu ülkeyi biz mi yönetiyoruz, iktidar kim? Birileri hesap vermeli.

“Evet diyenlere de sahip çıkacağız”

Toplumu kutuplaştırıyorlar. Artık sağcı-solcu kalmadı Evetçi-Hayırcı oldu. Biz bu ayrışmada taraf olmayacağız. Evet diyenler de bizim vatandaşımız, onlara da sahip çıkacağız.

“Bu yetkileri babam istese ona vermem”

Getirilmek istenen diktatörlüktür. Biz buna izin veremeyiz. Bu yetkileri babam istese ona vermem. Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu istese onun da karşısında dururum. Bu ülkenin bu değişiklikten daha önemli ihtiyaçları var. Büyük sorunları var. Ekonomi sorunu var, işsizlik var, terör var..

“Hayır cephesi Gökkuşağı gibi”

Hayır cephesi gökkuşağı gibi. Sadece CHP’liler değil, Ak Partililer, MHP’liler, Saadet Partililer, Büyük Birlik Partililer.. Herkes bir arada. Ülkeye feraha taşıyacak yapıdır bu.

“Demokrasi Evi hazırlıyoruz”

Demokrasi Evimizi hazırlıyoruz. Buca’da Menderes Caddesi’nde bir Demokrasi Evi olacak. Birde Gediz Mahallesi tarafına düşünüyoruz. Burası parti seçim büroları gibi olmayacak. Burası herkesin evi olacak.

“Buca’da yüzde 70”

Buca’da referandum hedefimiz yüzde 70 hayır şeklinde. Ülke genelinde de yüzde 60 civarı bir Hayır oyu çıkacağı inancındayım.

“Gereğini yaptım”

Bir ilçe yöneticimizle ilgili Buca Belediyesi’nde iş sözü vererek bir vatandaştan bazı taleplerde bulunduğu söylendi. Ben de bunu duyduğumda gereğini yaptım. Arkadaşımızın istifasını aldık. Böyle bir konuda arkadaşlarımızın adının geçmesine bile tahammülümüz yok.

Kaynak: Gazete Ege

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.