Bergama Belediyesi'nde işçilere mobbing iddiası

Bergama Belediyesi'nde işçilere mobbing iddiası

Bergama Belediyesi'nde işçilere mobbing uygulandığı ve haksız yere işten çıkarıldığına ilişkin iddialara HAK-İŞ İzmir İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek tarafından açıklama yapıldı.

Bergama Belediyesi'nde işten çıkarma ve mobbing iddiaları sonrası HAK-İŞ İzmir İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada "Bergama Belediyesi emekçileri açık bir emek düşmanlığı ile karşı karşıyadır" denildi.

Sendika tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"31 Mart Yerel Seçimini kazanan CHP’li Tanju Çelik ve belediye yönetimi, seçimin hemen ardından herhangi bir gerekçe göstermeden haksız ve hukuksuz bir şekilde işçilere mobbing yapmaya başlamış, kanuna aykırı bir şekilde yer değişikliği yapmış ve bazı işçileri de hukuksuz bir şekilde işten çıkarmıştır.

Yaşanan olayların iyi niyetle açıklanacak bir durum olmadığını belirtiyor; bir belediye başkanının Bergama halkına gece-gündüz, kar-kış, bayram, tatil demeden, fedakârca çalışan işçilere yönelik bu tür işlemleri yapmasını asla kabul etmiyoruz.

Hak-iş/hizmet-iş Sendikamız Bergama Belediyesi’nde örgütlü ve yetkilidir.

Seçimi kazanan CHP adayı Sayın Tanju Çelik’e gerçekleştirdiğimiz ziyarette sendikamızın yetki sürecini, devam eden toplu iş sözleşmemiz ile ilgili konuları aktarıp, çalışanların seçimden sonraki süreçte yaşadıkları tedirginliklerin sona ermesi adına kendisinden ve yönetiminden pozitif adımlar atılmasını beklediğimizi ifade etmiştik. Bununla birlikte seçimin hemen ertesi günü bizzat Belediye Başkanının adını kullanarak işten çıkartma ve yer değişikliği tehditleriyle üyelerimizin sendikamızdan istifa etmelerine yönelik hukuksuzca yapılan işlemlerin son bulması için kendisinden açıklama yapılmasını talep etmemize rağmen olumlu bir dönüş sağlanmamıştır.

Baskılar sonucu üyelerimizin bir kısmı istifa etmiş, baskılara direnenler de tehdit edilmektedir. İşçi-memur tüm belediye çalışanları tedirgin, Bergama halkı şaşkınlık içindedir. Çünkü seçimin üzerinden iki ay bile geçmeden belediyede iş barışı ve huzuru bozulmuş, belediyenin iç işleyişi yerle bir olmuş durumdadır.

Bergama Belediyesi emekçilerinin anayasal hakları olan sendikal örgütlülükleri baskı ve tehditle ihlal edilerek Anayasal suç işlenmektedir.

Anayasa’nın 51. maddesi “Hiç kimse bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamaz” der. Türk Ceza Kanunu’nun 18. maddesi gereğince, bir emekçiyi baskı ve tehditle bir sendikaya üye olmaya veya üyelikten ayrılmaya zorlayanların 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

hak-is-izmir-il-baskani-1-1.jpeg

BU HALİYLE BERGAMA BELEDİYESİ YETKİLİLERİ SUÇ İŞLEMEKTEDİR.

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikamız; üyelerini korumak için tüm hukuki işlemleri başlatmış, işçi arkadaşlarımızın işten çıkarılması, diğer arkadaşlarımızın baskıyla sendikamızdan istifa ettirilmesi ve yer değiştirilmesi ile ilgili müfettiş talebinde bulunmuştur.

Bergama Belediye Başkanı ve diğer yöneticilerini uyarıyoruz:

Yaptığınız kıyımdır, mobbingdir; SUÇTUR. Gittiğiniz yol, yol değildir. Yol yakınken bu yanlıştan dönün!

Haksız ve hukuksuz olarak işten çıkardığınız emekçileri işe geri alın, mobbing ve baskılara son verin. Bilindik bahanelerin, mesnetsiz yaklaşımların arkasına sığınmadan emekçi arkadaşlarımızı asıl işlerine döndürün. Bu kıyım ve adaletsizliği durdurun.

SENDİKAMIZ ÜYESİ EMEKÇİLER KİMSESİZ DEĞİLDİR

Türkiye’nin en büyük, en güçlü ve en etkin sendikası HAK-İŞ/HİZMET-İŞ, Bergama Belediyesi emekçilerinin sonuna kadar yanındadır.

Bergama Belediyesi emekçilerinin hak ve hukukuna sahip çıkacağız. Onların iradesine ipotek koydurmayacağız. Bizim zulmün karşısında sessiz kalmak gibi bir huyumuz yok. Emekçi arkadaşlarımıza bu zulmü yaşatanların karşısında dimdik duracağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.