BERGAMA’DA ÇOCUKLAR HACİVAT-KARAGÖZ İLE TANIŞTI

BERGAMA’DA ÇOCUKLAR HACİVAT-KARAGÖZ İLE TANIŞTI

Bergama Belediyesi ilçedeki resmi ve özel anaokullarını Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun temel taşı olan “Hacivat-Karagöz” gölge oyununu ile bir araya geldi.

Geleneksel tiyatro kültürünün bir parçası olan Karagöz-Hacivat Gölge Oyununu çocuklara tanıtmak ve sevdirmek amacıyla düzenlenen etkinlik ilçede bulunan 33 anaokulunda gerçekleştirildi. Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü bünyesinde yapılan ve 20 gün süren etkinlik ise Bergamalı Hacivat-Karagöz ustası Eyüp Gülmez tarafından gerçekleştirildi. 

Öğrencilerin büyük bir keyifle izlediği etkinlikte Eyüp Gülmez, gösterinin satır aralarına serpiştirdiği bilgiler ve sorduğu sorularla çocukların eğlenirken öğrenmesini amaçladıklarını söyledi. Gülmez; “Çocuklarımızın merak, neşe ve sevinç ile izlediği Hacivat-Karagöz’ü bu yıl anaokullarında tanıttık. Eğlenirken öğrendikleri bir etkinlik oldu” dedi. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise; “Hacivat-Karagöz gölge oyunu yüzyıllara dayanan bir geçmişe sahip önemli bir kültür geleneği. Bergama’mızda da bu kültürü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarabilmek için bu etkinliği düzenledik” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.