Beşiktaş'ın rakibi bugün belli oluyor... Kura çekimi saat kaçta?

Beşiktaş'ın rakibi bugün belli oluyor... Kura çekimi saat kaçta?

Şampiyonlar Ligi kura çekimi hangi kanalda, saat kaçta?

Beşiktaş’ın mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu kura çekimi bugün yapılacak. Tarihinde ilk kez Devler Ligi gruplarından çıkan Kartal, son 16 turu kura çekimine seribaşı olarak katılacak. Siyah-Beyazlılar gibi gruplarını ilk sırada bitiren Barcelona, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, PSG ve Roma da seribaşı kulüpler arasında yer alacak.

Basel, Bayern Münih, Chelsea, Juventus, Porto, Real Madrid, Sevilla ve Shakhtar Donetsk ise aynı ülke veya gruptan takımların eşleşemeyeceği kura çekimine, ikinci torbadan girecek. Beşiktaş’ın kendi grubunun ikincisi olan Porto ile eşleşme ihtimali bulunmuyor. 

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçları 13-14 ile 20-21 Şubat 2018, rövanşları ise 6-7 ile 13-14 Mart 2018 tarihlerinde yapılacak. Seribaşı takımlar, rövanş maçlarını sahalarında oynayacak. 

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en büyük organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kura çekimi heyecanı bugün yaşanacak. Temsilcimiz Beşiktaş'ın da rakibinin belli olacağı kura çekimi öncesinde futbolseverler nefesini tuttu. Yapılacak kura çekimi ile birlikte 1. torbadaki (gruptan lider çıkan) takımlar, 2. torbadaki (gruptan ikinci olarak çıkan) takımlarla eşleşecek. Peki Şampiyonlar Ligi kura çekimi saat kaçta, hangi kanalda? Şampiyonlar Ligi kura çekimi canlı hangi kanalda? Saat 14.00’teki kura çekimi TRT SPOR’dan yayınlanacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ KURA ÇEKİMİ SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı futbol organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamaları geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı. Grup aşamalarının tamamlanmasıyla gruptan birinci ve ikinci olarak çıkan takımlar belli oldu.

Temsilcimiz Beşiktaş da, mücadele ettiği G grubunda oynadığı 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 14 puan topladı ve Şampiyonlar Ligi'nde gruptan lider çıkan ilk Türk takımı oldu. Mücadele ettiği Şampiyonlar Lİgi'nde birçok rekora imza atan Beşiktaş'ın, bugün yapılacak kura çekimi ile birlikte rakibi belli olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekimi, bugün saat 14:00'te başlayacak. Milyonlarca futbolseverin heyecanla beklediği kura çekimi, canlı olarak TRT Spor kanalından yayınlanacak.

BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL RAKİPLERİ

Temsilcimiz Beşiktaş, mücadele ettiği G grubundan lider olarak çıktı ve birinci torbada yer aldı. Böylece gruplarından ikinci çıkan takımlar, Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri arasında yer aldı. Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri şu şekilde;

A Grubu: Basel (İsviçre)

B Grubu: Bayern Münih (Almanya)

C Grubu: Chelsea (İngiltere)

D Grubu: Juventus (İtalya)

E Grubu: Sevilla (İspanya)

F Grubu: Shakhtar Donetsk (Ukrayna)

H Grubu: Real Madrid (İspanya)

BEŞİKTAŞ'A ÇIKMA İHTİMALİ EN YÜKSEK TAKIM KİM?

Şampiyonlar Ligi'nde grubundan lider çıkarak Türk futbol tarihinin en iyi grup operformansını gösteren Beşiktaş'ta şimdi herkes ikinci turda gelecek rakibi bekliyor.

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci turda aynı ülke takımları birbirleriyle eşleşemiyorlar. Aynı grupta yer alan ve bu tura yükselen takımlar da eşleşemiyor. Tüm bu kriterler sonunda eşleşme olasılıkları ciddi anlamda değişim gösteriyor.

Örneğin grubunda ikinci olan Chelsea, gruplarını lider olarak tamamlayan diğer İngiliz ekipleri Liverpool, Manchester City, Tottenham ve Manchester United'la eşleşemiyor.

Kendi grubundaki Roma da ihtimallerin dışında kalıyor. Bu da Maviler için geriye 3 takım kalması demek. Barcelona, Beşiktaş ve PSG...

Ancak bu takımların da kendi içlerindeki kriterleri tüm yüzdeleri değiştiriyor. MrChip Şampiyonlar Ligi kurasında kimin kiminle eşleşeceğini hesapladı. İşte Beşiktaş'a çıkabilecek rakiplerin olasılık yüzdeleri...

Chelsea % 28,13
Real Madrid  % 12,81
Juventus % 12,81
Sevilla % 12,81
Shakhtar Donetsk %11,30
Basel %11,30
Bayern Münih % 10,83

Barcelona:
Chelsea: yüzde 43.8
Shakhtar-Basel: 14,5
Bayern-Porto: 13,5

PSG:
Chelsea: yüzde 28,1
Real Madrid-Juventus-Sevilla: yüzde 12,8
Shakhtar-Basel: yüzde 11,3
Porto: yüzde 10,8

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.