Bilgisayar klavyeler klozetten daha kirli!

Bilgisayar klavyeler klozetten daha kirli!

Klavye temizliği, hastalıklardan korunmamız için ihmal edilmemesi gereken bir konu. Bilim insanları, klavyelerin klozetlerden daha kirli olduğunu ortaya koydu.

Avustralya’da yapılan bir araştırma, klavyelerimizin klozetlerden daha kirli olduğunu gösteriyor. Tipik bir çalışma masasının ise klozetlerden 400 kat daha kirli olduğu belirtiliyor. Özellikle ofisler, iş yerleri, hastaneler gibi ortak kullanımdaki bilgisayarlara temizlik konusunda çok dikkat edilmesi gerekiyor.

Çoğu mikrobiyolog, her kullanıcının en az haftada bir kez masalarını ve klavyelerini silmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Ulusal Sağlık Araştırmaları Merkezi’ndeki (NCHR), bilgisayar kullanımından sonra mutlaka ellerin yıkanması gerektiğini belirtiyor.

Hollanda’daki bir hastanede incelemeye alınan 100 adet klavye, bu uyarıları doğrular nitelikte sonuçlar verdi. Yapılan testlerde, bu klavyelerin 95’inde streptococcus, staphylococcus ve diğer patojenler tespit edildi.

Klavye temizliği
 

Bilgisayar temizliğinin, mikrofiber bezler ve temizlik solüsyonları kullanılarak yapılması çok önemli. Ayrıca klavyenin arasında sıkışan parçaların alınabilmesi için de basınçlı hava kullanılabilir. Benzer şekilde, akıllı telefonlarda da temizliğin yapılması gerekiyor. Gün içinde çok sık kullandığımız akıllı telefonlarımız, çok kolay bir şekilde E. coli ve Streptococcus bakterilerini toplayabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.