BİM'den sahte Apple ürünleri iddialarına yanıt!

BİM'den sahte Apple ürünleri iddialarına yanıt!

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan iddialara göre, BİM’in düzenli aralıklarla mağazalarında satışa sunduğu Apple aksesuarlarının sahte olduğu iddia edilmişti

İnceleme yapan avukatlara göre, satılan ürünler orijinal Apple ürünleri değil, yan sanayi dediğimiz sahte ürünlerdi. İşte BİM kendi web sitesi üzerinden yaptığı basın açıklaması ile bu iddialara cevap verdi.

BİM sahte Apple ürünleri iddialarını reddetti!
 

BİM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Haberlere konu ürünler, ithalatçı firma tarafından verilen, ürünlerin orijinal olduğu bilgisi ve güvencesi ile satışa sunulmuştur. Fikri ve sınaî hakların korunması bilincine sahip olan BİM faaliyetlerini her zaman yasalar, ticari etik kurallar ve dürüstlük çerçevesi içinde yürütmektedir. Nitekim Apple şirketi tarafından gönderilen ihtarname ardından, ileri sürülen iddialar için şirketimiz tarafından araştırma başlatılmış ve iyi niyetli bir yaklaşımla bu ürünler satıştan çekilmiştir.”

Aslına bakarsanız buradan anladığımız ilginç bir detay var. Bu satışlar Apple ile yapılan anlaşma doğrultusunda değil, ithalatçılar üzerinden yürüyormuş. Bu yüzden yapılacak incelemeler için ürünler satıştan çekilmiş. Bültenin devamı şu şekilde:

“Daha sonra Apple tarafından ithalatçı firma aleyhine suç duyurusunda bulunulması üzerine, Savcılık tarafından atanan bilirkişi ürünleri incelemiş ve 10.05.2018 tarihli rapor ile söz konusu ürünlerin marka ve ürün kullanımı kapsamında birebir aynı ve orijinal oldukları sonucuna varılmıştır. 29.05.2018 tarihinde ithalatçı firma yetkilisi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiş, Apple tarafından savcılık kararına yapılan itiraz işleminin de reddi üzerine, söz konusu takipsizlik kararı kesinleşmiştir.”

Apple’ın ihtarı ve yapılan araştırmalar sonunda ürünlerin yüzde 100 orijinal olduğuna karar verilmiş. Kilit noktanın Apple olduğu bu davada, asıl sebep BİM’in ürünleri normalden çok daha ucuza satarak rekabeti adil olmayan bir noktaya çekmiş olması olabilir.

“Yukarıda aktardığımız süreçten de görüldüğü gibi BİM Mağazaları’nda satışa sunulan ve tamamen iyi niyetli bir yaklaşım çerçevesinde satıştan kaldırılan ürünlerin orijinal olduğu savcılık kararı ile sabittir. Bu hukuksal ve etik duruma rağmen basına servis edilen ihtarname ile tek taraflı bir iddiaya dayanarak, ürünlerin taklit olduğu konusunda kesin hüküm varmış gibi gerçeğe aykırı haber yapılmıştır. Bu yaklaşım hukuk ve etik ilkeler ile bağdaşmamaktadır.“
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.