Bir aileyi katleden caniye 45 yıl 5 ay ceza!

Bir aileyi katleden caniye 45 yıl 5 ay ceza!

İzmir'de miras meselesi yüzünden kız kardeşini ve kocasını öldüren zanlıya 45 yıl 5 ay ceza verdi.

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, miras yüzünden tartıştığı kız kardeşi Gülten Foçadan ve kocası Sedat Foçadan’ı öldürüp, çocukları Selin Foçadan’ı öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla 1’i ağırlaştırılmış 3 kez müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Ahmet C., toplamda 45 yıl 5 ay ceza aldı. 


Davaya konu olan olay, 6 Kasım 2015’te Kemalpaşa ilçesi Vali Kazım Dirik Caddesi'ndeki evde meydana geldi. Gülten Foçadan (45), eşi Sedat Foçadan (51) ve iki çocuğuyla birlikte babalarından miras kalan evdeki bazı eşyaları almak için eve gitti. Evin anahtarı olmadığı için eşi Sedat ve oğlu M.F. (15), kırık pencereden içeri girdi. Sedat Foçadan, içeriden keser ile kilidi kırmak istedi. Bu sırada evin anahtarı bulunan emekli banka müdürü Ahmet C. (56) de geldi. Kapıyı açan Ahmet C., içeride bulunan eniştesi ve yeğeni ile karşılaştı.

 

Daha sonra evin içine giren kız kardeşi Gülten Foçadan ve Sedat Foçadan’a ateş etti. Karı koca olay yerinde yaşamını yitirirken, vücuduna üç kurşun isabet eden ve ağır yaralanan Selin Foçadan hastaneye kaldırıldı. M.F. ise olayı yara almadan atlattı. Kaçmak isteyen Ahmet C., polis tarafından olay yeri yakınında yakalanırken, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, Ahmet C. hakkında, ’kardeşi kasten öldürme’, ’kasten öldürme’ ve ’öldürmeye teşebbüs’ suçlarından 1’i ağırlaştırılmış 3 kez müebbet hapis cezası istemiyle yargılanması için dava açtı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.