‘Bir kitap bağışlayın adınız bin yıl yaşasın’

‘Bir kitap bağışlayın adınız bin yıl yaşasın’

Konak Belediyesi'nin destek verdiği sosyal sorumluluk projesi sayesinde yapılan her bağışla Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) daha da zenginleşecek.

Sivil toplum örgütlerine uzattığı dost eliyle sosyal sorumluluk projelerinin yaşam bulmasını sağlayan Konak Belediyesi bir önemli projeye daha el verdi. Konak Belediyesi sınırları içinde olan Türkiye'nin ilk Görme Özürlüler Kitaplığı olan TÜRGÖK'ün hizmetlerini anlatmak ve daha çok bağışçı bularak kitaplıktaki kabartma kitap sayısını artırmak için 'Bir Kitapla Bin Yaşa' adlı kampanya hayata geçirildi. Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği ile Güzelyalı Kü​l​tür ve Sanat Derneği'nin de destek verdiği sosyal sorumluluk projesinin tanıtım toplantısı geniş katılımla ​Tarihi ​Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya; TÜRGÖK Kurucusu rahmetli Gültekin Yazgan’ın eşi  TÜRGÖK Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Yazgan, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, Güzelyalı Kü​l​tür ve Sanat Derneği Başkanı Sabri Özhazar, TÜRGÖK’ün gönüllü yazarları Canan Tan ile Doğan Cüceloğlu ve Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak katıldı. Başkan Sema Pekdaş'ın Ankara'ya gitmesi nedeniyle proje hakkında bilgileri Başkan Yardımcısı Eser Atak verdi. Etkinliğe çok sayıda sivil toplum kuruluşundan temsilciler de katılarak kampanyanın yanında yer aldı.
 
HER BAĞIŞ BİR DÜNYA
 
Görme engellilerin kitapla buluşmasını sağlayan kampanya ile hem bağışçı hem de okur sayısı daha da genişletilecek. 7-14 yaş için kitaplar bulunan TÜRGÖK bu proje sayesinde yetişkinler için de kabartma yazılı kitaplar bastırılması sağlanacak. 6 ay sürecek olan kampanya herkesin destek olmasını isteyen TÜRGÖK Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Yazgan, eşi Gültekin Yazgan’ın yılllar önce hayalini kurduğu kitaplığı 13 yıl önce İzmir’de hayata geçirdiklerini hatırlatarak, aradan geçen sürede yeni kitaplara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Öğrenciler ve yetişkinler için Türkçe ve İngilizce olmak üzere pek çok alanda brail alfabesi (kabartma harfler) ile kitap bastırdıklarını belirten  Yazgan,  “TEOG ve LYS’den, İngilizce hazırlık sınıfında okuyan öğrencilere kitaplar hazırlıyoruz.İfadeleri güçleniyor, imlaları kuvvetleniyor. Bu nedenle kabarta kitaplara çok önem veriyoruz” dedi. Yazgan, kişilerin veya kurumların yapacakları bağışlarla adlarına kabartma kitap bastırabileceğini belirterek, bu kitapların elden ele dolaşacağı söyledi. Üzerinde bağışçısının adını  basılı olacağı kitapların yüzlerce görme engelliye ulaşarak onlara yeni bir dünya açacağını dile getiren Yazgan,  kendisi de görme özürlü olan eşi merhum Gültekin Yazgan’ın hayallerinin de bu kampanyayla daha çok gerçekleşeceğini vurguladı. Yazgan, “53 yıl eşimle evli kaldım. Eğitim sonucu görmeyen birinin ne kadar farklı bir kişiliğe büründüğünü gördüm. Hayatı hep örnek olmakla geçti” diye konuştu. Etkinlikte,  Konak Belediyesi tarafından görme engelliler için Brail Alfabesi ile bastırdırdığı Gültekin Yazgan’ın yazdığı Kör Uçuş isimli kitap da tanıtıldı. Kabartma kitap günün anısına konuklara hediye edildi.
 
SEVDİKLERİNİZİN ADINA KİTAP BASTIRABİLİRSİNİZ

Tanıtım toplantısına katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri de kuruluşları adına  'Bir kitapla bin yaşa' kampanyasına destek olarak görme engelliler için kabartma kitap bastıracaklarının sözü verdi. Bağışlarla görme engelliler kitaplığını zenginleştirmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getiren konuklar, Türkiye çapında kampanyanın duyurulması için de destek vereceklerini belirtti. Toplantıda görme engelli lise öğrencisi Mert Kılıçkan ve Mine Yılmaz da söz aldı. İki genç girdikleri TEOG sınavına TÜRGÖK’ün kendileri için hazırladığı test kitaplarıyla hazırlandıklarını belirterek, ders kitapları konusunda da daha çok desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. Müge İplikçi, Ahmet Büke, Ahmet Ümit, Buket Uzuner, Ercan Kesal, Yekta Kopan da kitaplarıyla destek veren yazarlar arsında yer alıyor. Yeni bağışçıların bulunmasına aracılık edeck olan Konak Beldiyesi kabartma kitap alarak da kitaplığa destek olacak. Kabartma kitaplar yurtiçi ve yurtdışında yaşayan üyelere görme engelli üyelere gönderiliyor. Siz de kargo ücretlerine, baskı masraflarına ve başka kitaplar basılmasına destek olabilirsiniz. 'Bir Kitapla Bin Yaşa' kampanyasına destek olmak isteyenler, www.turgok.org adresinden  ve  TÜRGÖK'ün (0232) 2242627 nolu telefonundan ulaşarak bilgi alabilirler. Kampanya kapsamında bir kabartma kitap için yaklaşık 500 lira bağış gerekiyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.