BİSİKLETLE “80 GÜNDE DEVR-İ TÜRKİYE” TAMAMLANIYOR

BİSİKLETLE “80 GÜNDE DEVR-İ TÜRKİYE” TAMAMLANIYOR

Bisikletiyle 80 günde 80 il gezme hedefiyle 7 Ağustos’ta İzmir’den yola çıkan Ahmet Süğlün, Türkiye turunu hedeflediği sürede tamamlayarak Pazar günü İzmir’e dönecek.

Bisikletin bir ulaşım aracı olarak kabul edilmesi gerektiği düşüncesinden yola çıkan Ahmet Süğlün, 80 günde Türkiye’nin 80 ilinde pedal çevirme hedefiyle çıktığı yolculukta hedefine ulaştı. Başlangıç ve bitiş noktası olan İzmir de dahil 81 ilin tamamında pedal çeviren Ahmet Süğlün, planladığı gibi turunu 80 günde tamamladı. Turun son etabı olan Aydın-İzmir güzergahını bu pazar (22 Ekim) geçecek olan Süğlün 22 Ekim Pazar günü saat 17.00’da Karşıyaka’da olacak. 
 
Turun son etabında Ahmer Süğlün’ü yalnız bırakmayacak olan arkadaşları ve İzmirli bisikletseverler Aydın’a giderek onunla birlikte pedal çevirecekler. Karşılaya Alaybey Parkı’nda sona erecek turda Süğlün’ü Pedal 35 grubu karşılayacak. Karşıyaka Bisiklet Platformu ise Süğlün’e “Farkındalık ve Cesaret” plaketi verecek.
 
80 günde Devr-i Alem kitabından esinlenerek “yol bisikletiyle” Türkiye’yi turlamaya karar verdiğini dile getiren Ahmet Süğlün, “Türkiye’de iller arası bisiklet yol haritası oluşturmak ve iller arası bisikletle seyahat etmenin mümkün olduğunu, bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu göstermeyi amaçlıyorumdum. Bunu başarmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi.  
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.