BİTKİ ÇAYLARININ SAĞLIĞA ETKİSİ

 

Her geçen gün dünya obeziteye doğru ilerlerken zayıflatan bitki çayları, zayıflama hapları veya tek tip beslenme programları listenin başında yer almaya devam edecektir. Önemli olan birbirinden farklı bu yöntemlerin vücut üzerinde ne kadar başarılı olduklarıdır.

Başarı derken gerçek kilo kaybı!

Bitkisel çaylar zayıflama konusunda cidden başarılı mı?

Bugüne kadar zayıflamak için mutlaka birçok yöntem denemişsinizdir. Geçen senelerde gündemde yer alan 9 otlu çaydan bilginiz vardır. Sesleri duyar gibiyim. Sanırım birçok kişi 9 otlu çayı satın alıp denedi. Peki sonuç? Hızlı kilo verdiren yöntemler de fısıltı gazetesi o kadar hızlı çalışıyor ki, kendinizi bir an o cazibenin içerisinde bulmak istiyorsunuz! Şu ana kadar zayıflama çayı ile kilo veren ve bu kilosunu koruyan kaç kişi tanıyorsunuz?

 

Zayıflama çaylarının ortak noktası toksin atıcı olması!

Bir kişinin gün içerisinde tükettiği yiyecek, içecek ve su sayesinde alınan sıvı miktarı ortalama 2 lt dir. Vücuda alınan sıvı ile kaybedilen sıvı miktarının dengede olması gerekir. Sağlık için bu çok önemlidir.

 

Gün içerisinde kullandığınız bitki çaylarının büyük bir çoğunluğu vücuttan aşırı miktarda sıvı kaybına neden olur. Kaybedilen sıvı tartıda kilo kaybı olarak görünür. Kilo kaybı varmışçasına görünmesi bitki çaylarına ilgiyi arttırmıştır. Unutulmaması gereken kilo kayıplarında vücuttaki su kaybı değil, sağlıklı ve kalıcı kilo vermenin tek ölçütü vücuttaki yağ hücrelerinin küçülmesidir.

Bitkisel çayları içerken dikkatli olmalısınız!

Dünyadaki tedavi edici ilaçların birçoğu bitkilerden elde edilmiştir. Eskiden günümüze kadar ki zaman aralığında bitkiler çeşitli tedavi edici yöntemlerde kullanılmıştır. Fakat memleketimizde aynı adı taşıyan birbirinden tamamen farklı bitkiler satılmaktadır. Tüm bunlar acaba doğru bitkiyi tercih mi ediyorum sorusunu akla getirmektedir. Bitkinin doğru zamanda toplanıp toplanmadığı önemlidir. Örneğin bazı bitkiler çiçek açmadan toplanması gerekir. Bazı bitkilerde vardır ki çiçek açtıktan sonra toplanması gerekir. Bitkinin gölgede veya güneşte kurutulmuş olması, bitkisel çayların yapımında bitkilerin miktarları ve birbiriyle etkileşimleri göz önünde bulundurulması gereken bir kriterdir.Bilinçsizce tüketilen bitki çayları vücutta toksik etki yaratır ve ölüme bile neden olabilir. Çünkü piyasa da satılan birçok bitkisel ürünün toplama koşulları, nasıl depolandığı ve içeriğindeki etken maddenin yoğunluğunu bilmemekteyiz.Sağlık problemleriniz ve düzenli ilaç kullanımınız varsa bitkileri kullanırken daha dikkatli olmanız gerekir. Çünkü bazı bitkiler ilaçların ana etken maddeleri ile ters etkileşime girebileceğini unutmamak gerekir. Bu etkileşim yüzünden durdurulamayan kanamalara , zehirlenmelere ve tedavi engelleyici durumlara neden olabilir.Sonuç olarak, bazı bitki çaylarının sağlık üzerinde olumlu etkileri olabilir. Fakat bitki çaylarının tüketimini abarttığınızda olumsuz yan etkileri ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yüzden bitki çaylarını kullanmadan önce diyetisyeninize bu konu hakkında mutlaka danışınız.

İnstagram: diyetisyenesraaran

Web :www.esraaran.com  // bilgi@esraaran.com 

telefon: 0232 290 0 298

Facebook : https://www.facebook.com/izmirdiyetisyenesraaran/

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.