BM Sekreteri: Gazze çocuklar için mezarlık oldu

BM Sekreteri: Gazze çocuklar için mezarlık oldu

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres: Gazze çocuklar için mezarlığa dönüşüyor. Her gün yüzlerce kız ve erkek çocuğunun öldürüldüğü veya yaralandığı bildiriliyorÇ

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD’nin New York kentinde bulunan BM Genel Merkezi’nde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Guterres, Gazze Şeridi’ndeki durumun insani krizden daha fazlası olduğunu belirterek, bunun bir insanlık krizi olduğunu vurguladı. Guterres, BM ve ortaklarının Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki 2,7 milyon insana yardım etmek için başlattığı 1,2 milyar dolarlık insani yardım kampanyasının desteklenmesi çağrısında bulundu. İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların bölgeye yayılması konusundaki endişelerini dile getiren Guterres, "Doğu Kudüs de dahil olmak üzere işgal altındaki Batı Şeria kaynama noktasında" dedi.

1.jpg

“Her gün yüzlerce kız ve erkek çocuğunun öldürüldüğü veya yaralandığı bildiriliyor”
Guterres, Gazze Şeridi’nde ortaya çıkan felaketin insani ateşkes ihtiyacını her geçen saat daha da acil hale getirdiğini ve sivillerin korunmasının her şeyden önemli olduğunu vurgulayarak, “Gazze çocuklar için mezarlığa dönüşüyor. Her gün yüzlerce kız ve erkek çocuğunun öldürüldüğü veya yaralandığı bildiriliyor” dedi.

“En az 30 yıldaki herhangi bir çatışmada öldürülen gazeteci sayısından daha fazla gazeteci öldürüldü”
Çatışmalarda öldürülen gazetecilere ve BM personeline değinen Guterres, “Dört haftalık bir süre içinde en az 30 yıldaki herhangi bir çatışmada öldürülen gazeteci sayısından daha fazla gazetecinin öldürüldüğü bildiriliyor. Örgütümüzün tarihindeki benzer dönemlere kıyasla daha fazla Birleşmiş Milletler personeli öldürüldü” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.