Bodrumlu balıkçıdan trolle avcılık uyarısı

Bodrumlu balıkçıdan trolle avcılık uyarısı

Bodrumlu ünlü kaptan Özgür Barış Üzümcü, kıyılarımızda azalan balıkların tükenmemesi ve ülkemizde balıkçılığın bitmemesi için özellikle Trol avcılığının kıyalardan uzakta yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Kıyılarımızda azalan balık sayılarının ve türlerinin önüne geçmek ve hatta balıkların yok olmaması için bilinçli avcılığın şart olduğunu belirten Bodrumlu ünlü kaptan Özgür Barış Üzümcü, bilinçli avcılığın yanı sıra ülkemizde trol avcılığının kıyalara çok yakın yapıldığından yakındı.

GÜNÜ BİRLİK KOFANA LÜFER AVINA ÇIKIYOR

Kendisinin her şeyden önce keyif amaçlı balık tuttuğunu ve 5 yıldır bu işi yaptığını dile getiren Üzümcü, "Arkadaşlarla günü birlik balığa çıkıyoruz. Güzel avlarımız oluyor. Genelde kofana, lüfer ara sıra da mercan avı yapıyoruz. Avlarımız güzel keyifli geçiyor." dedi.

89.jpg

REKORU 9 KİLOLUK KOFANA

Kofana türü balığın mücadeleci bir balık olduğuna vurgu yapan Üzümcü, "Biz de mücadeleyi sevdiğimiz için kofana avından çok zevk alıyoruz. O avlar daha çok keyif veriyor bize. Bir keresinde sırtı kara dediğimiz yaklaşık 9 kiloluk bir kofana avlamıştım. Hiç unutmadığım avım odur" şeklinde konuştu.

88.jpg

AVRUPA'DA KIYIDA TROL YOK

Ülkemizde azalan balık sayısı ve türlerinin önüne geçmek için ise bilinçli avcılığın şart olduğunu vurgulayan Kaptan Özgür Barış Üzümcü sözlerini şöyle tamamladı: "Öncelikle büyük troller vardır. Onlar kıyılara çok yakın avcılık yapıyor bizim ülkemizde. Bunun önüne geçilmesi lazım. Dış ülkelerde Avrupa'da bu kadar kıyıda avcılık yapılmıyor. Önemli olan asıl nokta bu. Trolle avcılık yakın mesafede yapıldığı için sıkıntı oluyor bu bölge için."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum