Bornova BeckerSpor’a Anadolu Tekstil sponsor oldu

Bornova BeckerSpor’a Anadolu Tekstil sponsor oldu

İzmir’in Süper Lig’deki tek kadın basketbol takımı olan Bornova BeckerSpor’a Anadolu Tekstil sponsor oldu.

Bornova Becker Spor Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Kebir, Anadolu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçükkuş, Bornova Becker Spor Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burcu Kebir, Bornova Becker Spor Ege Akdeniz Bölge Müdürü Emre Yılmaz ve Anadolu Tekstil Finans Müdürü Hürriyet Yıkıcı’nın hazır bulunduğu törende sponsorluk anlaşması imzalandı.

Törende konuşan Bornova Becker Spor Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Kebir, “İzmir’de 4 süper lig takımından birisiyiz. Anadolu Tekstil kulübün kuruluşundan beri desteklerini vermişlerdi. Sağolsun bize yine destek oldular. Forma arkası sponsorumuz oldular. Anadolu Tekstil, İzmirin parlayan bir yıldızı ve 30 yıldır bu işi yapıyor. Antalya ve İstanbul’da şubesi var. Yaldızı olmadan güçlü duran çok güçlü bir firmadır. Bize de güç verdiler. Bu kriz döneminde don kişotluk yaptılar. Bir karşılık beklemeden sponsor oldular” dedi.

Anadolu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçükkuş ise, hem ülkenin hem de İzmir’in menfaatini gözeten bir firma olduklarını belirterek, kadın sporculara verilen desteğin çok daha fazla önem taşıdığını ifade etti.

“Becker düşüyor” eleştirilerine tepki

Sponsorluk anlaşması sonrasında açıklamalarda bulunan ve ‘Becker küçülüyor’ ile ilgili basında çıkan haberlere tepki gösteren Başkan Kebir, “İyi yapmaya çalıştığımız bir şeyin kötü yansıması oluyor. Sporcu yetiştiren takımız. Gençlere şans verdikçe kulüp kapanıyormuş gibi bir hava oluşuyor. Maçlara oynamadan düşme adayı nasıl oluyor anlayamıyorum. İzmir tarihinde Avrupa kupası oynuyoruz ama ligden düşme adayı oluyoruz. Biz hala neyin adayıyız anlamış değilim. Biz altyapıya çok önem veriyoruz. Bu sene sonra herkesin ağzında olacak isimler çıkartacağız. Lig oynamadan nasıl düşme adayı oluyoruz anlamıyorum” dedi.

“Altyapıdan sporcu çıkarmak şampiyonluktan önemli”

Türkiye tarihinde en çabuk süper lige çıkan takım olduklarını vurgulayan Kebir, kendileri için sportif başarıdan çok A takım ve milli takım düzeyine altyapıdan sporcu çıkarmanın çok daha önem arz ettiğini dile getirerek, “2.5 yılda 5 yıldız oyuncu çıkarttık. Hiç bedel istemeden bu sporcuları İzmir’deki kulüplere verdik. Altyapılarımızda çocuklarımız idman yapıyor. Sportif başarılar arkasında bir hikaye yoksa hiç bir şey ifade etmez. Maçlarımıza hep aile ve çocuklar geldi. Profesyonel taraftar almadık. Biz sporu şampiyonluk için değil A takıma milli takıma oyuncu çıkarmak için yapıyoruz. Bizim için 16 yaşındaki bir gencimizi A takıma çıkartmak şampiyonluktan daha önemli. Biz kadınını güveniyoruz. İzmir’in kadınıdır. Çıkar mücadele eder galip de olsa mağlup de olsa bizim baş tacımızdır. Biz bize yetiyoruz. Bizi seven bizi bir daha bırakmıyor. Bugün yaptıklarımız 15 yıl sonra daha iyi anlaşılacak.”

“İzmir iş dünyasından destek göremedik”

Kadın basketbolda önemli başarılar elde ettiklerini belirten Başkan Kebir, ancak İzmir iş dünyasından çok fazla destek göremediklerini belirterek,şunları söyledi:

“3 yılda 200’den fazla sponsoru İzmir’e getirdik. Bunların ancak 3 tanesi İzmirli. Bu durum bizleri üzüyor. Bizim koyduğum hedef, sportif bir hedef değil. Sene sonunda 16 yaşındaki 2 oyuncumuzu A takım seviyesini yükseltebiliyorsak benim hedefim geçekleşmiş olur. Sportif başarı kelebek gibidir. 3 galibiyet alarak bu başarı sağlanır. Bizim bir oyuncumuz ciddi transfer bedellerle başka kulübe gittiğinde ailesini ve kendi hayatını kurtarır. Her maçı yenmek için oynarız. Handikaplı bir şehrin takımıyız. Diğer şehir takımları gibi değiliz. Bir tane yabancı oyuncu oynatmadan Euroleague oynayacak takım oluşturmak istiyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.