Bornova Belediyesi parkları bir bir yeniliyor

Bornova Belediyesi parkları bir bir yeniliyor

Bornova Belediyesi, Rafet Paşa Mahallesi 5054/1, 5070/1 ve 5058/2 sokakların kesişimindeki 3 dönümlük parkı baştan aşağı yeniledi.

Çocuk oyuncaklarını ve spor aletlerini yenileyip kum olan zemini kavuçuk ile değiştiren Bornova Belediyesi, çöp kovalarından banklara kadar herşeyi elden geçirip eskiyenleri yenileriyle değiştirdi.

Bornova Belediyesi Rafet Paşa Mahallesi 5054/1, 5070/1 ve 5058/2 sokakların kesişiminde bulunan 3 dönümlük mevcut parkta kapsamlı bir tadilat çalışması yaparak yepyeni bir görünüm kazandırdı. Çocuk oyun alanı, açık hava spor aletleri alanı, futbol sahası ve dinlenme mekanlarının yer aldığı parkta, 49 çınar ağacının yanısıra farklı türlerde 20’den fazla ağaç da bulunuyor.

Tadilat kapsamında çocuk oyun alanı etrafında bulunan bordürler kaldırılarak yeni döşenen doğal granit taşları ile çocuk oyun alanı ve yürüyüş alanı birbirinden ayrıldı. Oyun alanında bulunan metal oyun grubu elemanları plastiklerle değiştirilerek aynı anda 15 çocuğun farklı oyuncaklarda oyanayabileceği şekilde kapasitesi artırıldı. Çocuk oyun alanındaki kum olan zemin kauçuk kaplama ile değiştirildi.

Bölge sakinlerinin kullanması amacıyla, alanda bulunan 4 adet spor aleti değiştirilerek, çiftli uzay yürüyüşü aleti, bacak itme aleti, bacak güçlendirme aleti, mekik ve şınav aleti, bel esnetme aleti, vücut geliştirme aleti ve bisiklet/ step aleti olmak üzere toplam 7 adet açık alan spor aleti yerleştirildi. Mevcutta bulunan 14 adet metal bank, kompozit ahşap banklar ile değiştirilerek konforlu bir dinlenme alanı sunuldu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bir yandan yeni parklar yaparken bir yandan da mevcut parkları kapsamlı tadilatlarla yenilediklerini belirterek, “Amacımız Bornovalıların evlerinden çıktıklarında yeşil alanlarda daha güzel vakit geçirmelerini sağlamak. Çocuklarımız parklardaki çocuk oyuncaklarında oynarken büyüklerimizin de hareket edebilmesi için spor aletlerini yenilemeye de özen gösteriyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.