Bornova Belediyesi Yerel Tohum Bahçesi'nden 500 bin fide dağıtıyor

Bornova Belediyesi Yerel Tohum Bahçesi'nden 500 bin fide dağıtıyor

Bornova Belediyesi, tarımsal üretimi canlandırmak ve atalık tohumların yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla kendi yerel tohum bahçesinde ürettiği 500 bin fidenin dağıtımına başladı.

Bornova Belediyesi atalık tohumları geleceğe taşımak için çalışmalarını arttırarak sürdürüyor. Kayadibi Mahallesi’nde oluşturulan Yerel Tohum Bahçesi’nde iki çeşit domates, dört çeşit biber ve patlıcan olmak üzere toplam 500 bin fide dağıtılmak üzere hazırlandı. Bu fidelerin 100 bini Bornovalılara Merkez Pazaryeri’nin üst katında dağıtıldı. Kargaşa olmasını önlemek için fide almak isteyen Bornovalılar önce kayıt yaptırdı, sıra numarası ile teslim edildi.

dsc-8640.jpg

ORTAK MÜCADELE

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, başta Bornova Kınalı Bamyası ve Bornova Misket Üzümü olmak üzere Bornova’ya değer katan bütün tarımsal ürünlerin yaygınlaştırılması ve tanıtılması için çalışacaklarını söyleyerek, “Atalık tohumlarımızın yaygınlaştırılması son derece temel bir meselemiz. Atalık tohumlarımızı gelecek nesillere bırakacağımız önemli değerlerimiz olarak görüyoruz. Dağıttığımız fideleri alarak bulabildikleri her bir toprak parçasında bunları yetiştiren ve yeni tohumların var olmasına katkıda bulunan her Bornovalıyla ortak bir mücadele yürütüyoruz” diye konuştu.

dsc-8672.jpg

dsc-8646.jpg

dsc-8650.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum