Bornova Belediyesi’nden 45 mahalleye yatırım

Bornova Belediyesi’nden 45 mahalleye yatırım

Beşyol bu yatırımlarla gelişiyor

Yerelde Kalkınma Hamlesi’ni sürdüren Bornova Belediyesi ilçenin 45 mahallesinde önemli yatırımlara imza atıyor. Bu kapsamda 2014 yerel seçimleri öncesi mahalle statüsü verilerek Bornova Belediyesi’ne bağlanan Beşyol’da da önemli hizmetler tamamlandı. Park, cadde ve sokaklar yenilenirken, meydan düzenlemesi ile de vatandaşların talepleri yerine getirildi. Futbol sahası için de proje hazırlandı. Ayrıca, Beşyol’da Bornova Belediyesi’nce düzenlenen Kiraz Festivali de turizm ve ticaret anlamında önemli katkılar sağladı.

Bornova Belediyesi, 45 mahallede fiziki ve sosyal yatırımlarını sürdürüyor. Gelen talepler doğrultusunda ihtiyaçlar karşılanıyor, projeler üretiliyor ve hizmetler veriliyor. 2014 yerel seçimleri öncesinde mahalle statüsü alarak Bornova Belediyesi’ne bağlanan köylerden biri olan Beşyol Mahallesi’nde de önemli yatırımlar yapıldı. Vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesi  hedefiyle yenilemeler ve düzenlemeler yapıldı.  Köy turizmini ve ticareti geliştirerek “Yerel Kalkınma Hamlesi” hedefi doğrultusunda da  her yıl Kiraz Festivali düzenleniyor.

Yollar Yenilendi

Bornova Belediyesi Beşyol Mahallesi’n de bulunan ve daha önce toprak olan 10  sokağı tamamen yeniledi. Beşyol’a giden ana caddeler asfaltlandı. Mahalle halkının daha rahat ve güvenli yaşam sürmeleri için meydan düzenlemeleri yapıldı. Meydanda bulunan ve çocukların güzel zaman geçirip oynayabileceği park yenilendi. Spor yapmak isteyen vatandaşlar için parkın içerisine spor aletleri konuldu. Futbol sahası için de proje hazırlandı.

Beşyol Mahallesi festivalle canlanmaya başladı

Bornova Belediyesi’nin “Doğa ve Köy Turizmini” geliştirme hedefiyle Beşyol Mahallesi’nde 4 yıl önce başlayan Kiraz Festivali geleneksel hale getirildi. Her geçen yıl ilginin arttığı festival sayesinde Bornova’nın doğal güzelliklerinin tanıtımına ve ticarete katkı sağlanıyor.

Vatandaşlar ve Muhtar teşekkür etti

Beşyol sakinleri Bornova Belediyesi’nin mahallelerine yapmış olduğu yenilemelerden memnun olduklarını belirterek Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti. Beşyol Mahalle Muhtarı Mustafa Bağşi de Bornova Belediyesi’nin Mahalleleri için yaptıklarından memnun olduklarını dile getirerek, “Yollarımız, meydanımız yenilendi. Kiraz Festivali ile artık bizi tüm İzmir daha iyi tanıyor. Mahallemizde bulunan gençlerimiz ve çocuklarımız için de futbol sahası isteğimiz  var. Onun da projesi hazırlandı. Bu yıl içinde yapılması planlanıyor. Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila’ya her zaman yanımızda olduğu için teşekkür ederim” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.