Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çıtasını yükseltti

Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çıtasını yükseltti

Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çıtasını yükseltti

Köylünün emeğinin karşılığını alabilmesi, tüketicinin de sağlıklı sebze ve meyvelere daha kolay ulaşmasını sağlamak için Bornova Belediyesi’nin desteğiyle kurulan Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, hedef büyüttü. Genel Kurul’unda yeni yönetimini belirleyen Kooperatif, hedefleri arasına bir yıl içinde zeytinyağı sıkma tesisi kurulmasını ve tarım ürünleri satış yeri açılmasını koydu.

Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Genel Kurulu Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul’da, Bornova’nın tarımsal üretim yapılan mahallelerinden çiftçilerin katılımıyla geçtiğimiz yıl kurulan Kooperatif’i güçlendirecek kararlar alındı.

Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin yönetim kuruluna Kooperatif’in kurucu ortaklarından Göksel Eralp, Gökdere Mahallesi Muhtarı Atanan Budak ve Kayadibi Mahalesi’nden çiftçi Hasan Güleşçi seçilirken, bir yıllık hedefler belirlendi. Bu hedefler arasında zeytincilik yapan çiftçilere önemli katkı sağlaması planlanan zeytinyağı sıkma tesisinin kurulması ile ilçe merkezinde tarımsal ürünler satış yeri kurulması da yer aldı.

Genel Kurul’a katılarak ortaklara çalışmalarında başarılar dileyen Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar, tarımsal üretimin desteklenmesinin önemine dikkat çekerek, “Bornova Belediyesi olarak çiftçimizin daha kaliteli ve yüksek getirili üretim yapabilmesi için elimizden gelen desteği veriyoruz. Önümüzdeki süreçte de destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.