Bornova’da Birlikte Yönetim Modeli

Bornova’da Birlikte Yönetim Modeli

Bornova Kent Konseyi’nin “Ortak Akıl” turu

Ekim ayında düzenlenen genel kurulun ardından göreve başlayan Bornova  Kent Konseyi, “Ortak Akıl” ilkesi doğrultusunda çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.


Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr.Ayten Ayşen Kaya ve yürütme kurulu üyeleri,  İlçe Milli Eğitim ve Emniyet Müdürleri ile Ege ve Yaşar Üniversitelerinin rektörlerini ziyaret etti. Ziyaretlere Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da katıldı.
 
Çalışmalarını “Ortak Akıl” ilkesi ile yürüten Bornova Kent Konseyi, Bornova’daki bazı kurum ve kuruluşları ziyaret etti. Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr.Ayten Ayşen Kaya ve yürütme kurulu üyeleri, Emniyet Müdürlüğü’ne yeni atanan Mustafa Göksel İşkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Ege Üniversitesi Rektörü Cüneyt Hoşcoşkun  ve Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer’e konuk oldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da ziyaretlerde Kent Konseyi yönetiminin yanında yer aldı.
 
Hep birlikte çalışalım
 
Daha yaşanabilir bir Bornova için yola çıktıklarını söyleyen Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr.Ayten Ayşen Kaya, “Bornova Belediyesi ve Başkan Atila her zaman olduğu gibi yine yanımızda. Hedefimiz ilçenin tüm bileşenleri ile birlikte Bornova’yı daha ileriye taşımak. Bunun için de herkesin görüş ve desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.
 
Ortak akıl olmazsa olmazımız
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Ortak akıl yönetim anlayışımızdaki olmazsa olmazımız. Bunun en önemli göstergelerinden biri de Bornova Kent Konseyi ile yaptığımız işbirliğimiz. Bu işbirliğine tüm ilçedeki tüm kurum ve kuruluşların dahil olmasını istiyoruz. Özellikle eğitim konusunda hayata geçireceğimiz projeler için en büyük paydaşlarımız yine üniversiteler olacak” dedi.
 
Tarihe yolculuk 
 
Bornova Kent Konseyi üyeleri, gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ardından Bornova belediyesi tarafından düzenlenen kültür turuna çıktı. İlçeyi daha yakından tanıma fırsatı bulan üyeler, ilk önce İzmir’de yerleşik yaşamın 8500 yıl önce Bornova’da başladığını ortaya koyan kalıntıların bulunduğu Yeşilova Höyüğü’ne gitti. Burada Ziyaretçi Merkezi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Atatürk’ün İzmir Kurtuluşu öncesi kente ilk baktığı yer olan Belkahva’de Bornova Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ata Anı Evi ziyaret edildi.
                                                                        

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.