Bornova'dan yeni eğitim yılına en eğlenceli merhaba

Bornova'dan yeni eğitim yılına en eğlenceli merhaba

Bornova Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılına özel bir etkinlik ile başladı

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Amfitiyatro’da Cevdet İnci Eğitim Vakfı Barış için Müzik Çocuk Orkestrası ve Bornova Belediyesi Cumhuriyet Evi Çocukları mini birer konser verdi. BBŞT’nin ‘Bornova’da Tarihin İzinde’ isimli tiyatro oyunu ilgiyle izlendi.

Bornova Belediyesi 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk haftasını geride bırakan öğrenciler için çok özel, dopdolu bir “Yeni Eğitim Yılına Merhaba” etkinliği düzenledi. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfitiyatrosu’nun sahnesine ilk olarak Bornova Belediyesi Cumhuriyet Evi Çocukları Müzik grubu çıktı. Cumhuriyet Evi’nde bir yıldır müzik eğitimi alan 8 çocuk, Şef Namık Sağlım yönetiminde birbirinden güzel eserleri başarıyla seslendirdi. 

akn_5837-(60).jpg

Ardından sahneye Bornova Belediyesi, Cevdet İnci Eğitim Vakfı ve Barış İçin Müzik Vakfı’nın işbirliğindeki proje kapsamında eğitim alan Barış İçin Müzik Çocuk Orkestrası çıktı. Şef Tolga Akın’ın yönetimindeki orkestranın çaldığı çocuk şarkıları büyük beğeni topladı. Keman, viyola, viyolonsel ve kontrabas çalan 40 çocuk konserin sonunda dans ve ritimlerle süsledikleri Ritmos Ciganos isimli enstrümantal esere ekledikleri İzmir sözleriyle büyük alkış aldı.

 Gece Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ana kadro oyuncuları tarafından sahnelenen “Bornova’da Tarihin İzinde” adlı tiyatro oyunuyla son buldu. Bornova’nın çeşitli dönemleri anlatan Arzu Leylak’ın yazdığı İbrahim Güngör’ün yönettiği oyun beğeniyle izlendi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yeni eğitim öğretim yılının ilk haftasında yorucu bir sürece giren öğrencilere yönelik farklı bir etkinlik düzenleyerek motivasyonlarını arttırmak istediklerini belirterek, “Çocuklarımız ve aileleri ile birlikte yine çocuklarımızın icra ettiği müziklerle farklı ve güzel bir gece geçirdik. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatromuz da çocuklarımıza yönelik Bornovamızı ve geçmişini anlatan oyunuyla bizi zaman yolculuğuna çıkardı. Bornovalı çocuklarımızı müzik ve sanat alanlarında desteklemeye, onlara yeni olanaklar yaratmaya devam edeceğiz” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.