Bornovalı çocuklara her gün bayram

Bornovalı çocuklara her gün bayram

Bornova Belediyesi, çocuklara yönelik olarak son dört yılda hayata geçirdiği projeleri ile fark yarattı.

2017 yılında kurulan Çocuk Külübü’nün üye sayısı 6 bini bulurken, Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri ile Dost Bilimievi hayata geçen diğer projeler oldu. Çocuk Müzesi yapılarına nitelikli bir örnek olacak Çocuk Dünyası’nın temeli atılırken, Karaçam Çocuk Köyü ve Hayal Bornova’nın projeleri, inşaat çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanmak üzere hazırlandı. Eğitim alanında verdiği desteklerle örnek olan Bornova Belediyesi, hobi, beceri edindirme ve spor kursları ile de binlerce çocuğa sanatı ve sporu sevdiriyor.

 

Çocuk Kulübü

 

Bornova Belediyesi Çocuk Kulübü 7-14 yaş aralığındaki çocuklara özel olarak tiyatro ve sinema gibi kültürel etkinlikler, eğlenceli aktiviteler ile ortak bir heyecan yaşatarak eğitim ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 2017 yılında kuruldu. Kulübe üye olan çocukların sayısı kısa sürede 6 bini buldu. Kulüp üyesi çocuklara anlaşmalı işyerlerinden indirimli alışveriş yapma imkanı da sağlanıyor.

 

Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri

 

2016 yılında Mevlana, 2017 yılında Evka-3’te hizmete giren Yağmur Çocuk Aktivite Merkezleri annelerin, kendilerine zaman ayırabilmelerini sağlamak ve 3-6 yaş arası çocukların sosyal gelişimlerine destek olabilmek amacıyla hayata geçirildi. Çocuklar bu merkezlerde haftada üç gün, üçer saat farklı aktiviteler eşliğinde zaman geçirebiliyor. Resim, drama, müzik ve tiyatro gibi eğitimlerle gelişimlerine destek olunuyor. İki aktivite merkezinden binin üzerinde çocuk yararlanıyor.

 

Dost Bilimevi

 

BELGEM (Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) ile 2000 yılından bu yana her yıl ortalama 7 bin çocuk ve gence eğitim desteği veren, Genç Kaşifler Bilimevi, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ile geleceğin bilim insanlarını yetiştiren Bornova Belediyesi, çocuklara yönelik bir başka eğitim projesi olarak 2017 yılında Dost Bilim Evi’ni kurdu. Eğitim programı bilimi sevdirmek amacıyla hazırlanan Dost Bilim Evi, dokunarak, keşfederek, gözlemleyerek ve eğlenerek öğrenme fırsatı sunuyor. Çocuklar, Dost Bilim Evi’nde “Akıl ve Zeka Oyunları”, “Fen ve Teknoloji”, “Dil Etkinlikleri” ve “Sosyal Kültürel Etkinlikler” gibi başlıklarda açılan atölye çalışmalarına katılıyor.

 

Çocuk Dünyası 

 

Kazım Dirik Mahallesi’ndeki 3 bin 500 metrekare alan için tasarlanan Bornova Çocuk Dünyası, ülkemizde az sayıda bulunan Çocuk Müzesi yapılarına nitelikli bir örnek olacak. 1.500 metrekaresi açık alan olmak üzere 9.100 metrekare kapalı inşaat alanına sahip bu özel proje, çocukların eğlenirken eğitim-öğretim alabilecekleri fonksiyonları barındıran mekanları ile dikkat çekiyor. Temeli 11 Mayıs’ta atılan Bornova Çocuk Dünyası’nda 300 kişilik çok amaçlı salon, eğitim atölyeleri, kafeterya, sergi alanları, deprem simülasyon odası ve kütüphane gibi bölümler yer alacak.

 

Çocuk Dünyası’nın inşaat çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi, Karaçam ve Pınarbaşı’nda da iki özel projeyi hayata geçirecek. 

 

Karaçam Çocuk Köyü

 

Karaçam Çocuk Köyü, 35 dönüm alanda çocukların aileleriyle birlikte doğayla içiçe zaman geçirebilecekleri alternatif bir spor, eğlence, dinlenme ve öğrenme mekanı olarak tasarlandı. Projede toplamda 320 tribün kapasiteli 2 adet antrenman sahası ve 725 tribün kapasiteli 1 adet futbol sahasının yanısıra, spor kulüpleri, okullar, gruplar ve ailelerin konaklamasına yönelik 56 kişi kapasiteli tesisler ve kafetarya yer alıyor.

 

Hayal Bornova 

 

Eğitim, sanat, tarih, spor ve eğlencenin bir arada yer alacağı sosyal proje olan Hayal Bornova’nın ise Pınarbaşı’nda 24 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanıyor. Temel felsefesi eğlendirirken öğretmek, hedefkitlesi ise çocuk ve gençler olan proje alanının 14 dört bin metrekarelik bölümünde, Ege Bölgesi’nin tarihi ve turistik değerleri ile doğal güzelliklerinin yapısal maketleri sergilenecek. Projenin en önemli bölümlerinden biri küçük ölçekli tarlalar olacak. 4 bin metrekarelik alan ise padok ve at haralarına ayrılacak. Bu alanda çocuklara ata binme eğitim verilecek.

 

Hobi, beceri edoindirme ve spor kursları

 

Bornova Belediyesi son dört yılda hayata geçirdiği örnek projelerin yanısıra hobi, beceri edindirme ve spor kursları ile geleceğin sanatçı ve sporcularını yetiştiriyor. Müzikten tiyatroya, cimnastikten hentbole pek çok branştaki kurslardan her yıl binlerce çocuk yararlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.