Bornova’ya çok amaçlı 2 yeni pazaryeri

Bornova’ya çok amaçlı 2 yeni pazaryeri

Bornova Belediyesi, ihtiyaç duyulan vatandaşların ve pazarcıların talep ettiği 2 yeni pazaryeri projesine daha başlıyor...

Modern ve kapalı şekilde tasarlanan pazaryerleri, İnönü ve Kızılay Mahallesi’nde olacak. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, pazaryerlerinin çok amaçlı kültür merkezleri gibi vatandaşların önde gelen istekleri arasında yer aldığını söyledi.

Yapım çalışmaları hızla devam eden Atatürk Mahallesi Pazaryeri’nin yaz başında hizmete açmayı planlayan Bornova Belediyesi, İnönü ve Kızılay Mahallesi Pazaryerleri’nin projelerini hazırladı.

471 sokakta projenledirilen Kızılay Mahallesi Pazaryeri, bodrum kat ve zemin kattan oluşacaktır. Yaklaşık 1000 m2 inşaat alanına sahip yapının alanının bulunduğu 500 m2 alana sahip olacak bodrum katında 40 adet pazar tezgahı ile zabıta odası ile ölçü tartı odası yer alacak. Yine aynı Alana sahip zemin kata ise çocuk oyun alanı, aletli spor alanı ve yeşil alan olacak.

112 tezgahlı İnönü Mahallesi Pazaryeri, yaklaşık 2000 m2 inşaat alanına sahip olacak. Pazar alanı, zabıta odası, ölçü tartı odası, çay ocağı, bay-bayan ve engelli tuvaletleri gibi bölümleri içeren iki ayrı binadan oluşacak.

Bornova Belediyesi’nin hayata geçireceği pazaryerlerinden biri de Yeşilova’da olacak. Yeşilova Pazaryeri’nin projesi üzerindeki çalışmalar devam ediyor.

Çok amaçlı kullanılacak

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sadece pazar kurulduğu günler değil de hafta boyunca vatandaşların kullanımına açık olacak pazaryerleri tasarladıklarını belirterek, “İlçenin dört bir yanında hizmete açtığımız ve yapımı devam eden kültür merkezlerimiz gibi çok amaçlı olarak projelendirdiğimiz modern ve kapalı pazaryerleri de vatandaşlarımızın önde gelen istekleri arasında yer alıyordu” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.