Bornova’ya dört kültür merkezi birden

Bornova’ya dört kültür merkezi birden

Pınarbaşı Kültür Merkezi ile Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’ni ilçeye kazandıran Bornova Belediyesi, önümüzdeki günlerde restorasyonu tamamlanan Bornova Anı Evi’ni yaz aylarında da kaba inşaatı tamamlanan Doğanlar Kültür Merkezi’ni açmaya hazırlanıyor.

Eğitimden evlilik işlemlerine, vergi ödemesinden konserlere pek çok hizmetin ve etkinliğin tek çatı altında toplandığı merkezler, vatandaşların istekleri doğrultusunda şekilleniyor

Bornova Belediyesi, belediye hizmetlerinin yanısıra pek çok etkinliğin aynı çatı altında topladığı kültür merkezlerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl hizmet vermeye başlayan Atatürk Mahallesi’ndeki Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi ve Pınarbaşı Kültür Merkezi’nden sonra Doğanlar Kültür Merkezi’nin de kaba inşaatını tamamlayan Bornova Belediyesi, restorasyonu tamamlanan Bornova Anı Evi’ni de hizmete açmaya hazırlanıyor.

Bornova Belediyesi, kültür merkezlerinde verilecek hizmetleri vatandaşların istekleri doğrultusunda belirliyor. Vatandaşların istekleri anketler ve birebir görüşmeler yoluyla belirleniyor.

Pınarbaşı Kültür Merkezi

Pınarbaşı Kültür Merkezi, toplam 1207 metrekare kullanım alanına sahip. 7064 sokak ile 7039 sokak kesişiminde bulunan Merkez, zemin katla birlikte üç kattan oluşuyor. Pınarbaşı Kültür Merkezi’nde iki çok amaçlı salon, okuma salonu ve derslikler, yemekhane, toplantı ve taziye odası da bulunuyor. Merkez cemevi olarak da hizmet veriyor.

Atatürk Kültür Merkezi

1575 metrekare kullanım alanına sahip olan Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nde 350 ve 280 kişilik iki çok amaçlı salon yer alıyor. Düğün salonu hizmetinin de verildiği Kültür Merkezi’nde müzisyen odası, gelin odaları, bebek bakım odaları, idari ofisler ile fuaye alanları yer alıyor. Otoparkın da bulunduğu Merkez’de vatandaşların merkeze gelmeden vergi işlemlerini halletmeleri için ödeme işlemleri de alınıyor.

Doğanlar Kültür Merkezi

2018 yılının Temmuz ayında hizmete açılması planlanan Doğanlar Kültür Merkezi binasının kaba inşaatı tamamlandı. Kısa süre içinde cephe kaplama ve ince işçiliğine geçilecek. 1258 metrekare alana yapılan Kültür Merkezi’nde 250 kişilik düğün salonu, Kadın Danışma Merkezi ve bu merkeze ait atölyelerin yanısıra Dost Market’in Doğanlar Şubesi yer alacak. Doğanlar Kültür Merkezi bodrum, zemin ve birinci katlardan oluşacak. Bodrum kat otopark olarak kullanılacak.

Bornova Anı Evi

Bornova Belediyesi’nin tarihi, kültürel ve sosyal amaçlı etkinliklerine ev sahipliği yapacak Bornova Anı Evi’nde, kentin tarihine ilişkin fotoğraflar ve yazılı eserler de ye alacak. Aynı zamanda Bornova’nın geçmişi ile ilgili arşiv ve sözlü tarih çalışmalarının yapılacağı 1 Sokak’taki tarihi bina, yenilenen haliyle panel ve söyleşilere de mekan olacak. Bornova Anı Evi, aynı zamanda ilçenin tarihi ve doğal zenginliklerini tanıtma amacıyla başlatılan kent gezilerinin de başlangıç noktası olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.