Bostanlısporlu Süleyman Emre Üstün, Kick Boks’ta Türkiye 3.sü oldu

Bostanlısporlu Süleyman Emre Üstün, Kick Boks’ta Türkiye 3.sü oldu

Bostanlıspor’a yeni branşlarından Kick Boks’ta ilk madalyası Türkiye Şampiyonası’ndan “bronz madalya” Karşıyaka’ya olarak geldi.

Niğde’de düzenlenen Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar Kick Boks Şampiyonası gençler +94 kiloda mücadele eden Süleyman Emre Üstün, kürsüye 3. Olarak çıktı ve Bostanlıspor’a bu branşta ilk madalyasını kazandırdı.

+94 kiloda 10 rakibi arasından 3. Olan Süleyman Emre Üstün, yarıfinalde Ankaralı rakibi karşısında 7-0 geriye düşmesine karşın 2. rauntta toparlandı ve peş peşe sayılar almaya başladı. Rakibini yüksek tekme ile tatamiden dışarı fırlatan ve skorbort tabelalarının üzerine düşerek sakatlanmasına neden olan Süleyman nakavtla kazanmayı bekledi. Ancak doktorların 8 dakikalık tedavi sonrası rakibi için “devam edebilir” demesi üzerine yeniden başlayan maçta rakibine saldıran ve yüksek bir tekme atan Süleyman maçı 7-6’ya getirmesine karşın rakibinin sürekli kaçarak vakit geçirmesiyle puan alamadı ve 1 sayı ile final şansını kaçırdı. 

 6 dakika yerine 15 dakika süren maçı 1 sayı ile kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan ancak Bostanlıspor’a Türkiye Şampiyonasında ilk madalyayı getiren genç sporcu “hedefim Avrupa’da madalya kazanmak” dedi.
 Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy, kick boks’ta ilk Türkiye Şampiyonasında ilk madalyayı kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti ve “3. Olan Süleyman ile antrenörü Aytaç Uyanıker’i kutluyor ve teşekkür ediyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.