Bozdağ: Biz de Aynısını Yapacağız

Bozdağ: Biz de Aynısını Yapacağız

Adalet Bakanı Bozdağ, anayasa değişikliği ve FETÖ ile mücadele ve Yunanistan ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'tek adam' iddiasının yalan olduğunu belirten Bozdağ tepkisini, "Allah'tan korksun" sözleriyle dile getirdi. FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin Trump yönetimiyle üst düzey görüşmeler yapılacağını aktaran Bozdağ, darbecileri iade etmeyen ülkelere ilişkin soruya ise, "Bundan sonra biz de o ülkelere aynısını uygulayacağız" dedi.
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ TVNET canlı yayınında Hüseyin Likoğlu ve Ahmet Rıfat Albuz'un sorularını yanıtladı:
 
REFERANDUM SÜRECİ
 
"Cumhuriyet Halk Partisi halktan korktuğu için halka gitmek istemiyor. Bir yandan halkın partisi olacaksınız, bir yandan halka gitmemesi için Anayasa Mahkemesine koşacaksınız.
 
Cumhuriyet Halk Partisi şunu çok iyi biliyor: Halka gittiği zaman, halk yalanlara yanlışlara prim vermeyecektir. Türk halkı bu anayasa değişikliğinin ne getirdiğini, ne götürdüğünü emin olan bir köy kahvesine gidin, oradaki vatandaşların Sayın Kılıçdaroğlu'ndan ve bütün siyasilerden daha sağlıklı bir değerlendirme yaptığını göreceksiniz.
 
PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI
 
Bugüne kadar Türkiye'de görev yapmış cumhurbaşkanlarından partisiz olanı bize göstersinler. Atatürk'ün, İnönü'nün, Celal Bayar'ın partisi yok muydu? Süleyman Demirel'in, Ahmet Necdet Sezer'in partisi yok muydu?
 
Halk mevcut sistemde yürütmeyi seçmiyor, parlamentoyu seçiyor.
 
Vatandaşa sorulan soru şu: Hükümeti sen doğrudan seçmek istiyor musun? Seçilen cumhurbaşkanı da hükümeti şekillendirecektir. Bizim teklifimiz ile şu an olan arasındaki fark bu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.