Bozdağ'dan flaş AYM açıklaması!

Bozdağ'dan flaş AYM açıklaması!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ,  Anayasa Mahkemesinin (AYM) Şahin Alpay ve Mehmet Altan hakkındaki kararına  ilişkin, "Bu karar, bir beraat kararıdır. AYM'nin beraat kararı verme hak ve  yetkisi yoktur." şeklinde konuştu.

      Bozdağ, partisinin Boğazlıyan İlçe Kadın Kolları 5. Olağan  Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AYM'nin bireysel başvurular hakkında karar verme  hakkına sahip olduğunu ancak bu konuda karar verirken ilk derece, istinaf, temyiz  veya süper temyiz mahkemesi gibi hareket edemeyeceğini belirtti.


      Anayasa Mahkemesi'nin, ilk derece mahkemesi, istinaf mahkemesi, temyiz  mahkemesi veya süper temiz mahkemesi olmadığını vurgulayan Bozdağ, şunları  söyledi:

      "Anayasayla sınırları belirlenmiş bir yetki ve görev alanı vardır.  Anayasanın 148. maddesi çok açık diyor ki 'Bireysel başvuruda kanun yolunda  gözetilmesi gereken hususlarda inceleme yapamaz, yapılamaz'. Anayasa Mahkemesinin  Şahin Alpay ve Mehmet Altan kararının açıklanan gerekçesi incelendiği zaman kanun  yollarında gözetilmesi gereken hususların fazlası gözetildiği gibi onun da  ötesine geçilerek ilk derece mahkemesi gibi inceleme yapılmıştır. Anayasa  Mahkemesi bir davanın esasına girecek şekilde bireysel başvuru incelemesi  yapabilir mi, yapamaz mı? Vaka incelemesi yapabilir mi, yapamaz mı? Burada suç  var mı, yok mu diye değerlendirme yapabilir mi, yapamaz mı? Delillerin  yeterliliğini, niteliğini değerlendirebilir mi, değerlendiremez mi?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.