Bu Besinler Kırışıklığa Karşı Savaş Açıyor!

Bu Besinler Kırışıklığa Karşı Savaş Açıyor!

Kırışıklığa karşı iyi gelen besinler...

Yaş almaya başlayan her kadının sorun ettiği şey tabii ki kırışıklıklar. Beslenme düzeni, yaşam şekli ve genetik faktörler kırışıklıkların oluşmasında etkili oluyor. Ancak her sorunun doğada bir çözümü var. Bazı besinleri tüketerek kırışıklıklarınıza savaş açabilirsiniz.

Karpuz
En lezzetli yaz meyvelerinden biri olan karpuz, cildimiz için de güçlü bir etki yaratır. Karpuz, en güçlü antioksidan kaynaklarından biri olan likopen pigmentini içinde bulundurur. Likopen pigmentinin ise mor ötesi ışınlardan meydana gelen ve deri yaşlanmasının başlıca nedenlerinden biri olan tekli oksijeni etkisiz kılan en güçlü etkenlerden biridir. Ayrıca araştırmalara göre karpuzun iltihaplanmayı azalttığı ve güneşten koruma özelliğini taşıdığı görüldü.

Nar
Nar, yaşlanmaya neden olan hücrelerle savaşan antioksidan olan vitamin C kaynağıdır. Yapılan araştırmalara göre nar suyu, ekstresi ya da yağının, cildin alt tabakasına etki eden UVB güneş ışınının verdiği zararın etkisini azalttığı ve tedavilerde kullanıldığı gözlemlendi.

Dolmalık biber
Kırışıklarla savaşan bir diğer besin ise dolmalık biberdir. Dolmalık biber, içinde yüksek seviyede vitamin C kaynağı içerir. Ancak dolmalık biberleri tüketmeden önce olgun olduklarına dikkar etmelisiniz. Çünkü araştırmalara göre dolmalık biber ne kadar çok olgunlaşmış ve rengi canlı ise vitamin C kaynağını da o kadar yüksektir. Salatanıza ekleyeceğiniz pişmiş dolmalık biber, kolajen üretimini arttıracaktır.

Akçaağaç şurubu
Akçaağaç şurubu, şekerli bir besindir. Ancak çok az miktarda kullanacağınız akçaağaç şurubu, onun antioksidan özelliğinden yararlanmanız için yeterli olacaktır. Eğer içinde şeker olduğu için tüketmek istemiyorsanız evde maske yaparak cildinize de uygulayabilirsiniz. Kasenin içinde 1 yemek kaşığı sıcak süt ve 1 yemek kaşığı doğal karaağaç şurubunu karıştırın. Daha sonra içine 3 yemek kaşığı rondoda parçaladığınız beyaz yulafı katın ve tekrardan bütün malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız karışımı yüzünüze sürün ve cildinizde 20 dakika kadar kalmasına izin verin. Son olarak su ile yüzünüzdeki maskeyi yıkayın ve nemlendiricinizi sürün.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.